Cicerones - Stadswandelingen en groepsarrangementen

Home | Rondleidingen 's-Hertogenbosch


Rondleidingen
‘s-Hertogenbosch met gids


Tijdens een rondleiding met een gids leert u 's-Hertogenbosch pas echt kennen. Laat u door een gids rondleiden over de Markt en de Parade en leer meer over de indrukwekkende Sint-Janskathedraal. Ontdek alles over de beroemde Bossche schilder Jeroen Bosch en geniet van de beroemde Bossche Bol op het beste adresje in de stad. Onze bevlogen stadsgidsen vertellen over de rijke geschiedenis en markante inwoners van de stad. Met een rondleiding met gids mist u niets van 's-Hertogenbosch.


's-Hertogenbosch ontdekken

Historie | Culinair | Jeroen Bosch | Carnaval | Vesting

's-Hertogenbosch, vaak afgekort tot Den Bosch, is een prachtige stad en zeer de moeite waard om te bezoeken. De mix van geschiedenis, cultuur, kunst en gezelligheid maakt 's-Hertogenbosch een aantrekkelijke stad voor zowel bezoekers als lokale bewoners. De stad heeft een rijke geschiedenis wat terug is te zien in de architectuur van de stad. Ooit was de stad een belangrijke vestingstad. Tegenwoordig wordt de 's-Hertogenbosch vooral gewaardeerd vanwege de historische gebouwen, smalle straatjes en gezellige pleinen. De Sint-Janskathedraal is een van de hoogtepunten van de stad. Deze indrukwekkende kathedraal heeft een prachtige gotische architectuur en is een bezoek meer dan waard. 's-Hertogenbosch heeft diverse musea en galerieën, zoals het Noordbrabants Museum, waar de kunst en cultuur van de regio ontdekt kan worden.


's-Hertogenbosch heeft een sterke bourgondische traditie en is een echte culinaire stad. In het centrum bevinden zich vele gezellige cafés, restaurants en terrassen waar bezoekers kunnen genieten van lekker eten en drinken. Een lokale lekkernij die wereldwijde bekendheid heeft verworven, is de Bossche Bol, een soort soes gevuld met slagroom en bedekt met een dikke laag chocolade.


Kleurrijke stad

De beroemde Nederlandse schilder Jheronimus Bosch werd geboren in 's-Hertogenbosch. Zijn werk, dat vaak surrealistisch en symbolisch is, heeft de stad internationale erkenning gegeven. Overal in de stad kom je de ietwat vreemde wezens van zijn schilderijen tegen. Daarnaast staat 's-Hertogenbosch staat bekend om haar uitbundige viering van carnaval. Tijdens dit jaarlijkse feest transformeert de stad in Oeteldonk met kleurrijke optochten, feesten en traditionele carnavalsactiviteiten.


De combinatie van historische charme, culturele rijkdom en een levendige sfeer maakt 's-Hertogenbosch een aantrekkelijke bestemming voor zowel toeristen als inwoners.


We waren bij verrast over de kennis van Len. De bevlogenheid waarmee ze ons door de geschiedenis meenam, overviel ons. We hebben veel nieuwe kennis opgedaan. Wees maar zuinig op deze geweldige gids.

Diverse rondleidingen 's-Hertogenbosch

Onze stadsgidsen verzorgen algemene historische rondleidingen door de stad en speciale themarondleidingen. Klik hieronder op de wandeling van uw keuze voor meer informatie.


Stadswandelingen 's-Hertogenbosch

Rondleiding 's-Hertogenbosch met privégids


Instaprondleiding 's-Hertogenbosch

 • Sluit aan bij andere deelnemers.
 • Boek via de agenda.

Cadeaucheque


Nieuwsbrief

 • Blijf op de hoogte van onze rondleidingen.
 • Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Recensies

Contact

Voor vragen over stadswandelingen in 's-Hertogenbosch kunt u contact opnemen met Loredana Cannas.


info@cicerones.nl
06 - 471 559 40


Agenda stadswandelingen 's-Hertogenbosch


Recensies

  Sylvia V.

  De wandeling was zeer geslaagd. Mensen vonden het erg leuk en je deed het ook op een leuke spontane manier. We kijken terug op een mooi weekend!

  Jan-Hylke d.J.

  Was perfect! Sloot goed aan bij de behoefte van de aanwezigen. Een pluim voor Maarten.

  Jenny K.

  Ik wil graag onze complimenten doorgeven aan Antoinette. Wat een aardige en goeie gids is zij!

  Mark V.

  Leuke en zeer informatieve wandeling. De gids heeft veel verstand van zaken en weet een mooi tijdsbeeld te schetsen. Kan het iedereen aanraden.

  Juliette M.

  We hebben genoten van de stadswandeling met Monique! Dank voor de fijne communicatie.

  Suzanne

  Ik wilde je nogmaals enorm bedanken voor de prachtige rondleiding afgelopen woensdag! We hebben hele goede reacties gekregen van de mensen die erbij waren en we hebben het zelf ook superleuk gevonden en zeker voor herhaling vatbaar!

  Jeroen D.

  Alles is erg goed gegaan. Leuke gids, die goed aftast wat zijn groep wenst en daar zijn programma op aanpast.

Contact

Cicerones
Loredana Cannas
info@cicerones.nl
06 - 471 559 40

Volg ons

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten! De nieuwsbrief wordt één keer per maand verstuurd met nieuwtjes en een overzicht van alle stadswandelingen. Incidenteel kunt u een extra nieuwsbrief ontvangen.

Aanmelden