Rondleiding Station Haarlem

Rondleiding met gids

Home | Haarlem | Rondleiding Station Haarlem


Station Haarlem

Laat u rondleiden door onze deskundige gids en ontdek waarom het station van Haarlem in vele opzichten uniek is. Weet u bijvoorbeeld wat de voorkant van het station is, waarom het gebouw niet symmetrisch is, waarom het dak zo hoog is en voor wie de afgezonderde wachtkamer was?

Haarlem werd in de 19e eeuw aangesloten op de eerste Nederlandse spoorweg van Amsterdam naar Haarlem. Het huidige stationsgebouw is in 1906-1908 gebouwd en een van de weinige 19e-eeuwse stations in Nederland die binnen de 17e-eeuwse omwalling zijn aangelegd. Het is bovendien het enige station in Nederland in de Art Nouveau stijl. Niet voor niets is het station als decor gekozen voor meerdere filmopnamen.


Rondleiding met privégids
- dag en tijd naar keuze
- Nederlands- of anderstalig
- € 12,50 per persoon
- minimaal 6 personen
- maximaal 9 personen per gids
- voor grotere groepen worden meerdere gidsen ingezet


Instaprondleidingen
- zondag 20 september 2020
- zondag 11 oktober 2020
- 11.00 - 12.00 uur
- Nederlandstalig
- € 12,50 per persoon


Boek uw stadswandeling

Onze instapwandelingen zijn direct online te boeken. Voor stadswandelingen met een privégids verzorgen wij een programma op maat. Hiervoor kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Maak uw keuze via onderstaande buttons.

Boeken  

Agenda

*****

"Een geweldige rondleiding gehad door het prachtige station Haarlem. Veel details gezien, voorzien van deskundige uitleg door de gids. Een aanbeveling waard!"

*****

"Ik heb op zondag 20 oktober 2019 de rondleiding op station Haarlem gedaan. Door een leuke en enthousiaste gids met grote kennis van zaken is het een geweldige ervaring geworden. Aanrader."

Meer recensies

Contact

Voor vragen over stadswandelingen en groepsarrangementen in Haarlem kunt u contact opnemen met Loredana Cannas.


info@cicerones.nl
06 - 471 559 40