Cicerones - Stadswandelingen Vrouwenwandeling

Vrouwenwandeling Haarlem


U bent hier: Cicerones | Haarlem | Vrouwenwandeling


Ontdek Haarlem tijdens een Vrouwenwandeling

De vrouwenwandeling biedt u een unieke blik op de geschiedenis van Haarlem door de ogen van de vrouwen die in deze stad hebben gewoond en gewerkt. Tijdens deze wandeling neemt de gids u mee naar de plekken die hún verhalen vertellen.In de Voetsporen van Haarlemse Vrouwen

Het grootste deel van onze geschiedschrijving is gebaseerd op de 19e eeuw, een tijd waarin historici voornamelijk mannen waren en hun onderwerpen meestal ook mannen betroffen. In de afgelopen decennia is er steeds meer aandacht gekomen voor vrouwenstudies en gendergeschiedenis. Toch zijn vrouwen nog steeds geen vanzelfsprekend onderdeel van het historische verhaal. Deze stadswandeling brengt daar verandering in door het leven en de invloed van opmerkelijke Haarlemse vrouwen te belichten.Hoogtepunten uit de Haarlemse Vrouwenwandeling

  • Kenau Simonsdochter Hasselaer, de dappere verdedigster van Haarlem ten tijde van het Beleg door de Spanjaarden.
  • Keetje Hodshon, de welgestelde jonge vrouw die bij de meeste Haarlemmers vooral bekend is vanwege haar prachtige woonhuis aan het Spaarne.
  • Hannie Schaft, de verzetsstrijdster die bekend staat als het "Meisje met het rode haar". Haar verhaal is een belangrijk onderdeel van de Nederlandse geschiedenis.
  • Corrie ten Boom. Haar huis, dat nu een museum is, herinnert aan haar dappere inspanningen en die van haar familie ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Haar nalatenschap van moed en mededogen is wereldwijd een bron van inspiratie.


Waarom Kiezen voor de Vrouwenwandeling in Haarlem?

Haarlem is een stad met vele verborgen verhalen, en de vrouwenwandeling onthult de bijdragen van vrouwen die vaak over het hoofd worden gezien in de traditionele geschiedschrijving. Deze wandeling is perfect voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis en de krachtige verhalen van vrouwen die Haarlem hebben gevormd.Privégids voor Groepen

Voor een persoonlijke ervaring kunt u een privégids boeken voor uw groep. Of u nu met familie, vrienden of collega's bent, onze privégidsen passen de tour aan op uw specifieke interesses en zorgen voor een onvergetelijke ervaring.


Instapwandelingen

Wilt u individueel of met een kleine groep deelnemen aan een stadswandeling? Kies dan voor onze instapwandelingen. Koop eenvoudig uw tickets online en sluit aan bij een groep andere enthousiaste deelnemers. Dit is een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en samen Haarlem te ontdekken.Boek uw stadswandeling

Onze instapwandelingen zijn direct online te boeken. Voor stadswandelingen met een privégids verzorgen wij een programma op maat. Hiervoor kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Maak uw keuze via onderstaande buttons.

Boeken  OFFFERTE AANVRAGEN

Agenda

Informatie


Andere wandelingen in Haarlem

Bekijk het volledige aanbod in Haarlem.


Andere leuke vrouwenwandelingen

Bekijk ons volledige aanbod.Het is een supermooie dag geweest vorige week in Haarlem. We hebben enorm geluk gehad met het weer. Maar ook met de gids Thessa. Wat heeft zij een passie voor de geschiedenis van de stad Haarlem. Heerlijk mens met veel humor.

Meer recensies

Blijf op de hoogte van onze wandelingen!