Cicerones - Stadswandelingen Joods Verleden

Rondleiding Joods Haarlem


U bent hier: Cicerones | Haarlem | Joods verleden


Vlak voor de verschrikkingen van de 20e eeuw kende de joodse gemeenschap in Haarlem een bloeitijd die tot uitdrukking kwam in een aantal monumentale gebouwen. Laat u door onze deskundige gids meevoeren door de straatjes en steegjes rondom de Grote Markt en ontdek de verborgen herinneringen aan dit joodse verleden van de stad.

Bekijk de stad met andere ogen


Ontdek het Joodse Verleden van Haarlem tijdens een Stadswandeling met Gids

Haarlem is een stad met een rijke en diverse geschiedenis, waaronder een belangrijk Joods erfgoed. Tijdens deze unieke stadswandeling neemt een deskundige gids u mee langs de meest betekenisvolle locaties van het Joodse verleden van Haarlem. De gids brengt de verhalen en geschiedenis van de Joodse gemeenschap tot leven en geeft u een diepgaand inzicht in hun invloed op de stad.Het Joodse Erfgoed van Haarlem

Haarlem heeft een lange en gevarieerde Joodse geschiedenis die teruggaat tot de vroege middeleeuwen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog leed de gemeenschap zware verliezen, maar het Joodse erfgoed leeft voort in de gedenktekens en verhalen die in de stad te vinden zijn.Hoogtepunten van de Joodse wandeling

  • Introductie: De wandeling start met een introductie waarin de historische context wordt geschetst.
  • De voormalige synagoge die diende als een belangrijk centrum voor de Joodse gemeenschap. De gids vertelt u over de geschiedenis van de synagoge en de rol die het speelde in het religieuze en sociale leven van de Joodse inwoners van Haarlem.
  • Het Joles-ziekenhuis, een instelling die een cruciale rol speelde in de zorg voor de Joodse gemeenschap.
  • Struikelstenen (Stolpersteine) die door de stad zijn geplaatst ter nagedachtenis aan de Joodse inwoners die tijdens de Holocaust zijn gedeporteerd en vermoord. Deze gedenkstenen markeren de voormalige woonplaatsen van slachtoffers en vormen een indrukwekkend eerbetoon aan hun herinnering.
  • Het Gemeenschapsgebouw, waar de Joodse gemeenschap bijeenkwam voor verschillende activiteiten en evenementen. De gids deelt verhalen over het sociale en culturele leven van de Joodse inwoners van Haarlem.
  • Woonhuis van Rabbijn De Vries, een prominente figuur in de Joodse gemeenschap van Haarlem. Zijn bijdragen aan zowel het religieuze als het maatschappelijke leven van de stad zijn van onschatbare waarde.


Waarom Kiezen voor de Stadswandeling over het Joodse Verleden van Haarlem?

Onze Joodse wandeling is zorgvuldig samengesteld om u een uitgebreide en verhelderende ervaring te bieden. U bezoekt historische locaties en leert over de impact van de Joodse gemeenschap op de stad Haarlem, van de vroege geschiedenis tot de tragische gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog en de wederopbouw daarna.Boek uw stadswandeling

Onze instapwandelingen zijn direct online te boeken. Voor stadswandelingen met een privégids verzorgen wij een programma op maat. Hiervoor kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Maak uw keuze via onderstaande buttons.

Boeken  OFFFERTE AANVRAGEN

Agenda

Informatie


Andere wandelingen in Haarlem

Bekijk het volledige aanbod in Haarlem.


Andere Joodse wandelingen

Bekijk ons volledige aanbod.


Het was een indrukwekkende en mooie rondleiding. Heel erg bedankt! Alle lof voor de gids.

meer recensiesBlijf op de hoogte van onze wandelingen!