Cicerones - Stadswandelingen en groepsarrangementen

Home | Rondleidingen Haarlem


Rondleidingen Haarlem met gids


Haarlem ontdekken? Tijdens een rondleiding met een gids ziet u zo veel meer in deze prachtige, historische stad. Laat u rondleiden langs het Spaarne, over de Grote Markt met het imposante stadhuis van Haarlem en de Grote of Sint Bavokerk. Geniet van de Haarlemse grachten en straatjes en steegjes in het oude stadshart. Onze bevlogen stadsgidsen vertellen over de rijke geschiedenis en markante inwoners van de stad. Met een rondleiding met gids mist u niets van Haarlem.


Haarlem ontdekken

Historie | Hofjes | Culinair | Frans Hals | Beleg

Haarlem is een prachtige stad met een rijke geschiedenis, sfeervolle straatjes en een levendige cultuur. De stad staat bekend om haar goed bewaard gebleven historische gebouwen en prachtige architectuur. Zowel op cultureel als op culinair gebied heeft de stad veel te bieden. De stad herbergt verschillende interessante musea, waaronder het Frans Hals Museum, gewijd aan de Nederlandse Gouden Eeuw, en het Teylers Museum, het oudste museum van Nederland. De Grote Markt, met de imposante Grote Sint-Bavokerk en het stadhuis, is een indrukwekkend en gezellig plein. Het plein vormt het hart van de stad en is omringd door gezellige cafés en restaurants.


Historie van Haarlem: gevormd door voor- en tegenspoed

Het Beleg van Haarlem was een belangrijke historische gebeurtenis tijdens de Tachtigjarige Oorlog tussen Nederland en Spanje. Haarlem werd belegerd door de troepen van de Hertog van Alva en de stad leed onder hongersnood en ziekten. In de Gouden Eeuw die op het vertrek van de Spanjaarden volgde floreerde de stad als nooit tevoren. Er werd weer volop gebouwd en portretschilders als Frans Hals profiteerden van de grote groep welvarende burgers in de stad.


Bloemen, groene straatjes en stille hofjes

Vanwege haar historische band met de bloembollenteelt staat Haarlem als "Bloemenstad". In de omgeving van Haarlem, met name in de bollenstreek, worden kleurrijke bloemenvelden, vooral tulpen, gekweekt. Een van de meest opvallende evenementen die bijdraagt aan deze reputatie is de jaarlijkse Bloemencorso Bollenstreek, waar kleurrijke bloemencreaties in een parade worden tentoongesteld.

Bloemen en veel groen zijn ook te vinden in de smalle straatjes en steegjes van de populaire wijk De Vijfhoek en de vele hofjes die Haarlem telt. In de stad is zelfs het oudste hofje van Nederland te vinden!


Haarlems bijzondere bouwwerken

Een aantal bijzondere bouwwerken in Haarlem zijn zeker een bezoek waard voor iedereen die geïnteresseerd is in architectuur en geschiedenis. Behalve de Grote Sint-Bavokerk zijn de Koepel en het Station van Haarlem noemenswaardig. De Koepel, een voormalige gevangenis, bepaalt met een enorm koepeldak mede de skyline van Haarlem, terwijl het Station van Haarlem vanwege haar historie en architectuur een bijzonder entree voor de stad vormt. Deze markante gebouwen dragen bij aan het historische karakter en identiteit van Haarlem.


Haarlem is een charmante stad met veel te bieden voor zowel geschiedenisliefhebbers als mensen die willen genieten van de moderne cultuur. Een bezoek aan Haarlem is zeker de moeite waard!


Diverse rondleidingen Haarlem

Onze stadsgidsen verzorgen algemene historische rondleidingen door Haarlem en speciale themarondleidingen. Klik hieronder op de wandeling van uw keuze voor meer informatie.


Stadswandelingen Haarlem

Rondleiding Haarlem met privégids


Instaprondleiding Haarlem

 • Sluit aan bij andere deelnemers.
 • Boek via de agenda.

Cadeaucheque


Nieuwsbrief

 • Blijf op de hoogte van onze rondleidingen.
 • Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Recensies

Contact

Voor vragen over stadswandelingen in Haarlem kunt u contact opnemen met Loredana Cannas.


info@cicerones.nl
06 - 471 559 40


Agenda stadswandelingen Haarlem


Recensies

  Sylvia V.

  De wandeling was zeer geslaagd. Mensen vonden het erg leuk en je deed het ook op een leuke spontane manier. We kijken terug op een mooi weekend!

  Jan-Hylke d.J.

  Was perfect! Sloot goed aan bij de behoefte van de aanwezigen. Een pluim voor Maarten.

  Jenny K.

  Ik wil graag onze complimenten doorgeven aan Antoinette. Wat een aardige en goeie gids is zij!

  Mark V.

  Leuke en zeer informatieve wandeling. De gids heeft veel verstand van zaken en weet een mooi tijdsbeeld te schetsen. Kan het iedereen aanraden.

  Juliette M.

  We hebben genoten van de stadswandeling met Monique! Dank voor de fijne communicatie.

  Suzanne

  Ik wilde je nogmaals enorm bedanken voor de prachtige rondleiding afgelopen woensdag! We hebben hele goede reacties gekregen van de mensen die erbij waren en we hebben het zelf ook superleuk gevonden en zeker voor herhaling vatbaar!

  Jeroen D.

  Alles is erg goed gegaan. Leuke gids, die goed aftast wat zijn groep wenst en daar zijn programma op aanpast.

Contact

Cicerones
Loredana Cannas
info@cicerones.nl
06 - 471 559 40

Volg ons

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten! De nieuwsbrief wordt één keer per maand verstuurd met nieuwtjes en een overzicht van alle stadswandelingen. Incidenteel kunt u een extra nieuwsbrief ontvangen.

Aanmelden