Cicerones - Stadswandelingen Erfgoed 's-Hertogenbosch

Home | 's-Hertogenbosch | Erfgoedcentrum


Erfgoed 's-Hertogenbosch


Breid uw stadswandeling uit met een introductie bij Erfgoed 's-Hertogenbosch. In dit nieuwe erfgoedcentrum maakt u samen met de rondleider een reis door de Bossche geschiedenis, van neanderthaler tot nu. De Bosschenaren uit vroegere eeuwen hebben heel wat sporen achtergelaten, onder de grond, in gebouwen en in oude documenten. Bij Erfgoed 's-Hertogenbosch wordt dit archeologisch en bouwhistorisch erfgoed bewaard, onderzocht en nu ook tentoongesteld.


Bij Erfgoed 's-Hertogenbosch sta je oog in oog met unieke historische bronnen en objecten. De verhalen van de rondleider vormen een geweldige introductie die de stadswandeling compleet maakt.Groot Tuighuis

Erfgoed ’s-Hertogenbosch is gevestigd in een monumentaal gebouw dat zelf ook onderdeel is van de Bossche geschiedenis. Het werd in 1430 gebouwd als Sint Jacobskerk en heeft sindsdien verschillende functies gehad. Van kerk tot kazerne en van podium tot museum. Tegenwoordig kennen Bosschenaren het gebouw als Het Groot Tuighuis. Deze naam herinnert aan de periode waarin het gebouw in gebruik was als militair arsenaal. Op de drie opslagzolders werd onder andere wapentuig gemaakt.Sinds 2015 dient het Groot Tuighuis als kantoor en depot van de gemeentelijke afdeling Erfgoed 's-Hertogenbosch. In de Archeohotspot kunnen bezoekers het werk van een archeoloog in de praktijk meemaken. De tentoonstelling is ingericht in het voormalige schip van de kerk.


Cicerones winnaar travelers' choice award

Van TripAdvisor ontvingen we de Travellers' Choice Award!
Travellers’ Choice erkent bedrijven die consistent geweldige service bieden.
Ongeveer 10% van alle op Tripadvisor vermelde bedrijven ontvangt een Travellers' Choice Award.


Bekijk onze reviews op TripAdvisor en Google.


Offerte aanvragen

Vraag via onderstaande button een vrijblijvende offerte aan voor een stadswandeling of groepsarrangement en ontvang een programma op maat.

OFFFERTE AANVRAGEN

Offerte privégids

Groepen kunnen het hele jaar door een rondleiding boeken. Met een privégids bepaalt u zelf de dag en tijd.
N.B.: de introductie in het Groot Tuighuis is enkel te boeken van maandag t/m vrijdag.
Voor een volledig bezoek van stadswandeling met introductie vraagt u een rondleiding van 2 uur aan.

Vraag vrijblijvend een offerte aan.


Tickets instaprondleidingen

Een aantal keren per jaar organiseren we rondleidingen waarbij u individueel kunt aansluiten. U vindt deze wandelingen in de agenda. Tickets boekt u door op de datum van uw voorkeur te klikken.


Cadeaucheque

Geef een rondleiding cadeau. Bestel de Cicerones Cadeaucheque en laat de ontvanger zelf een datum kiezen.


Prijzen


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze rondleidingen middels onze nieuwsbrief.

Contact

Neem contact met ons op als u vragen heeft over de rondleidingen in 's-Hertogenbosch.


We hebben een heel leuke rondleiding gehad! Ik vond Len een bijzonder leuke gids en ze had echt haar best gedaan om de wandeling aan te passen aan de groep.