Cicerones - Stadswandelingen en groepsarrangementen

Home | Rondleidingen Nijmegen


Rondleidingen Nijmegen met gids


Met onze gidsen in Nijmegen ontdekt u deze prachtige, historische stad. Nijmegen trekt met tal van monumenten en een rijk verleden vele bezoekers. De stad is bezienswaardig en bruist van levendigheid. In het historische centrum van Nijmegen is het heerlijk struinen tussen de prachtige monumentale huizen, steegjes en poorten. Laat u verrassen door dit authentieke karakter van Nijmegen en ontdek Nijmegen met een van onze rondleidingen in Nijmegen.


Nijmegen ontdekken

Historie | Culinair | Speurtocht | Benedenstad | Vrouwen

Nijmegen is een leuke stad om te ontdekken! Als een van de oudste steden van Nederland biedt Nijmegen een rijke geschiedenis, culturele diversiteit en een levendige sfeer. Nijmegen heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. De stad biedt historische bezienswaardigheden zoals de Sint-Nicolaaskapel en Barbarossa-ruïne in het Valkhofpark, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht over de stad. De Benedenstad herbergt enkele van de oudste gebouwen en straten van Nijmegen. Het is de plek waar de stad zijn oorsprong vindt, en de geplaveide straten dragen de sporen van eeuwenoude geschiedenis.


Nijmegen: Mix van rijke geschiedenis en bruisende cultuur

Het stadscentrum van Nijmegen is gevuld met gezellige straten, pleinen en historische gebouwen. De stad heeft een levendige culturele scene met theaters en musea waaronder het bekende Valkhofmuseum en het charmante Gebroeders Van Lymborch Huis waar je de Rembrandts van de Middeleeuwen ontdekt. Het jaarlijkse Vierdaagsefeest is een van de grootste gratis evenementen in Europa. De aanwezigheid van de Radboud Universiteit en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen draagt bij aan een jonge en energieke sfeer en het imago van Nijmegen als bruisende studentenstad.


Culinaire wandeling door smaakvolle straten

Nijmegen staat bekend als een culinaire stad met een gevarieerd aanbod van eetgelegenheden, van gezellige cafés tot verfijnde restaurants. De Grote Markt vormt een bruisend middelpunt met tal van horecagelegenheden. Locaties als De Waagh, de Commanderie van St. Jan en Arsenaal 1824 bieden bovendien een schitterende historische setting.


Mariken van Nimwegen

Een opvallend monument is het standbeeld van Mariken van Nimwegen, een figuur uit een middeleeuwse legende. Het verhaal van Mariken van Nimwegen vertelt over een jonge vrouw die op zoek gaat naar kennis en wijsheid, maar in contact komt met de duivel, Moenen, die haar verleidt met zijn kennis en magische krachten. Verhalen over Mariken en andere Nijmeegse vrouwen komen aan bod in onze speciale vrouwenwandeling. Voor kinderen is er een speciale wandeling met speurtocht waarin de mooiste verhalen worden verteld.


Nijmegen biedt een mix van historie, cultuur, natuur en moderniteit, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor zowel bewoners, studenten als bezoekers.


Diverse rondleidingen Nijmegen

Onze stadsgidsen verzorgen algemene historische rondleidingen door Nijmegen en speciale themarondleidingen. Klik hieronder op de wandeling van uw keuze voor meer informatie.

Rondleidingen Nijmegen

Rondleiding Nijmegen met privégids


Instaprondleiding Nijmegen

 • Sluit aan bij andere deelnemers.
 • Boek via de agenda.

Cadeaucheque


Nieuwsbrief

 • Blijf op de hoogte van onze rondleidingen.
 • Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Recensies

Contact

Voor vragen over stadswandelingen in Nijmegen kunt u contact opnemen met Loredana Cannas.


info@cicerones.nl
06 - 471 559 40


Agenda stadswandelingen Nijmegen

Sluit aan bij een rondleiding met gids door Nijmegen

Bent u alleen of met een klein groepje? Dan kunt u aansluiten bij een instaprondleiding in Nijmegen. Deze rondleidingen vinden plaats op vaste dagen en tijden. Klik in de agenda door naar de dag van uw keuze en boek uw favoriete rondleiding in Nijmegen.


Recensies

  Sylvia V.

  De wandeling was zeer geslaagd. Mensen vonden het erg leuk en je deed het ook op een leuke spontane manier. We kijken terug op een mooi weekend!

  Jan-Hylke d.J.

  Was perfect! Sloot goed aan bij de behoefte van de aanwezigen. Een pluim voor Maarten.

  Jenny K.

  Ik wil graag onze complimenten doorgeven aan Antoinette. Wat een aardige en goeie gids is zij!

  Mark V.

  Leuke en zeer informatieve wandeling. De gids heeft veel verstand van zaken en weet een mooi tijdsbeeld te schetsen. Kan het iedereen aanraden.

  Juliette M.

  We hebben genoten van de stadswandeling met Monique! Dank voor de fijne communicatie.

  Suzanne

  Ik wilde je nogmaals enorm bedanken voor de prachtige rondleiding afgelopen woensdag! We hebben hele goede reacties gekregen van de mensen die erbij waren en we hebben het zelf ook superleuk gevonden en zeker voor herhaling vatbaar!

  Jeroen D.

  Alles is erg goed gegaan. Leuke gids, die goed aftast wat zijn groep wenst en daar zijn programma op aanpast.

Contact

Cicerones
Loredana Cannas
info@cicerones.nl
06 - 471 559 40

Volg ons

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten! De nieuwsbrief wordt één keer per maand verstuurd met nieuwtjes en een overzicht van alle stadswandelingen. Incidenteel kunt u een extra nieuwsbrief ontvangen.

Aanmelden