Cicerones - Stadswandelingen De Koepel

Home | Haarlem | De Koepel


Stadswandeling Haarlem
& Rondleiding door De Koepel


Tegenwoordig gaan de Haarlemmers er naar de bioscoop, maar het rijksmonument van architect W.C. Metzelaar is gebouwd als strafgevangenis. De Koepel, zoals de gevangenis in de volksmond heet, kwam gereed in 1901 en bestaat uit vier gestapelde cellenringen met totaal 200 cellen. Het is een van de drie gevangenissen in Nederland die volgens het panopticon-principe zijn gebouwd. Vanuit het midden van de koepel had het gevangenispersoneel goed zicht op alle cellen.


Sinds de koepel niet langer als gevangenis in gebruik is, verzorgt Marc er rondleidingen. En zodra hij aan het woord is, hangen bezoekers aan zijn lippen. Met zo'n 10 jaar werkervaring in dit bijzondere gebouw, heeft Marc dan ook heel wat boeiende verhalen te vertellen. Vanuit zijn eigen beleving vertelt hij over de dagelijkse gang van zaken in een strafgevangenis, maar ook over exceptionele gebeurtenissen als een opstand en ontsnappingspoging.

Vragen staat vrij en Marc mag bijna overal antwoord op geven.

Een stadswandeling in Haarlem is uitstekend te combineren met een rondleiding door De Koepel. Kies voor een algemene historische stadswandeling of een thematische wandeling over misdaad en straf.


Keuze uit een ochtend- of middagprogramma:

Ochtendprogramma
10.00 - 11.30 uur Stadswandeling
11.30 - 13.00 uur Rondleiding Koepel

Middagprogramma
14.00 - 15.30 uur Stadswandeling
15.30 - 17.00 uur Rondleiding KoepelOfferte aanvragen

Vraag via onderstaande button een vrijblijvende offerte aan voor een stadswandeling of groepsarrangement en ontvang een programma op maat.

OFFFERTE AANVRAGEN
Marc vertelt op een ontzettend leuke manier over zijn ervaringen in de Koepel. Boeiende verhalen worden afgewisseld met anekdotes en weetjes over het gevangeniswezen. Echt een aanrader!

Contact

Voor vragen over dit arrangement in Haarlem kunt u contact opnemen met Loredana Cannas.