Cicerones - Stadswandelingen Stadswandeling

Stadswandeling Haarlem


U bent hier: Cicerones | Haarlem | Stadswandeling


Ontdek Haarlem tijdens een Stadswandeling met een Gids

Haarlem, bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en sfeervolle straten, is een stad die u gezien moet hebben. Onze stadswandeling biedt u een algemene indruk van de geschiedenis en de belangrijkste bezienswaardigheden en inwoners van Haarlem.Haarlem Ontdekken

Het wonderschone Haarlem mag zonder twijfel een van de meest veelzijdige steden van ons land worden genoemd. Behalve sporen van de Nederlandse Opstand en de Gouden Eeuw vindt u in de Bloemenstad talrijke schilderachtige hofjes, bijzondere kerkjes en kapelletjes, en monumentale herenhuizen (voor heren én dames). De stadswandeling voert onder meer langs het Spaarne en over de Grote Markt met het imposante stadhuis van Haarlem en de Grote of Sint-Bavokerk.Historie van Haarlem: Gevormd door Voor- en Tegenspoed

Het Beleg van Haarlem was een belangrijke historische gebeurtenis tijdens de Tachtigjarige Oorlog tussen Nederland en Spanje. Haarlem werd belegerd door de troepen van de Hertog van Alva en de stad leed onder hongersnood en ziekten. In de Gouden Eeuw die op het vertrek van de Spanjaarden volgde, floreerde de stad als nooit tevoren. Er werd weer volop gebouwd en portretschilders als Frans Hals profiteerden van de grote groep welvarende burgers in de stad.Haarlemse Monumenten en Muggen

In de groene straatjes en steegjes langs het Spaarne kijkt u uw ogen uit. Rondom de Grote Markt, aan de voet van de imposante Bavo, liggen op een steenworp afstand indrukwekkende monumenten als het Teylers Museum en de historische Vleeshal met zijn kenmerkende trapgevel. Onze gidsen nemen u mee op ontdekkingsreis en vertellen over beroemde muggen als Frans Hals, Kenau Simonsdochter Hasselaer en Laurens Janszoon Coster. Zij kennen de smeuïge weetjes die u in de geschiedenisboeken niet bent tegengekomen!Waarom Kiezen voor de Stadswandeling in Haarlem?

Haarlem is een charmante stad die veel te bieden heeft voor zowel geschiedenisliefhebbers als mensen die willen genieten van de moderne cultuur. De stadswandeling in Haarlem voert langs highlights en verborgen parels. Hierdoor is de wandeling geschikt voor zowel bezoekers als bewoners van de stad. Onze deskundige gidsen delen bijzondere verhalen en diepgaande kennis over de stad, waardoor u Haarlem op een geheel nieuwe manier zult beleven.


Privégids voor Groepen

Voor een persoonlijke ervaring kunt u een privégids boeken voor uw groep. Of u nu met familie, vrienden of collega's bent, onze privégidsen passen de tour aan op uw specifieke interesses en zorgen voor een onvergetelijke ervaring.


Instapwandelingen

Wilt u individueel of met een kleine groep deelnemen aan een stadswandeling? Kies dan voor onze instapwandelingen. Koop eenvoudig uw tickets online en sluit aan bij een groep andere enthousiaste deelnemers. Dit is een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en samen Haarlem te ontdekken.


Boek uw stadswandeling

Onze instapwandelingen zijn direct online te boeken. Voor stadswandelingen met een privégids verzorgen wij een programma op maat. Hiervoor kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Maak uw keuze via onderstaande buttons.

Boeken  OFFFERTE AANVRAGEN

Agenda

Informatie


Andere wandelingen in Haarlem

Bekijk het volledige aanbod in Haarlem.


Andere leuke stadswandelingen

Bekijk ons volledige aanbod.Beste Loredana, ik wilde je graag nogmaals bedanken voor de erg leuke rondleiding vandaag!
Je vertelt boeiend en hebt ons mooie delen van de binnenstad laten zien, dank daarvoor!

Meer recensies


Blijf op de hoogte van onze wandelingen!