Cicerones - Stadswandelingen De Vijfhoek

Home | Haarlem | De Vijfhoek

Rondleiding Vijfhoek Haarlem
Met een gids zie je meer

De pittoreske Haarlemse wijk de Vijfhoek was niet altijd zo idyllisch als ze er tegenwoordig uitziet. De wijk, met haar straatjes, steegjes, gangetjes en hofjes, werd in de veertiende eeuw aangelegd om een plaats te bieden aan leerlooiers, bierbrouwers, wevers en blekers. Dit soort bedrijven stonken namelijk vaak zo erg dat ze in de binnenstad van Haarlem niet meer welkom waren. Al snel begonnen de arbeiders zich echter in de buurt van hun bedrijfjes te vestigen en groeide de Vijfhoek uit tot de wirwar van kleine straatjes en steegjes die ook nu nog haar plattegrond tekenen.

      Struinen door smalle steegjes en groene straatjes


Rondleiding Vijfhoek Haarlem
Instapwandelingen

De route door de Vijfhoek voert langs de mooiste en meest bijzondere plekjes van de wijk. Bestond de vroegere volksbuurt nog uit een mix van bedrijfjes en bewoners, de Vijfhoek is tegenwoordig een kindvriendelijke yuppenbuurt geworden waar kleine winkeltjes en koffie- en lunchtentjes het straatbeeld bepalen. Je kunt er heerlijk shoppen, borrelen én wandelen.

In 2023 worden in juli en augustus zomeravondwandelingen door de Vijfhoek aangeboden. Tickets zijn te boeken op de pagina van de zomeravondwandelingen.


Rondleiding Vijfhoek Haarlem
met een privégids

Groepen kunnen het hele jaar door een rondleiding door de Vijfhoek met een privégids boeken. Met een privégids bepaalt u zelf de dag en tijd van uw rondleiding door de Vijfhoek in Haarlem.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en ontvang een voorstel op maat.


Ik vond Haarlem al top, maar nu nog meer van Haarlem leren kennen met leuke anekdotes.

Meer recensies


Boek uw stadswandeling

Onze instapwandelingen zijn direct online te boeken. Voor stadswandelingen met een privégids verzorgen wij een programma op maat. Hiervoor kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Maak uw keuze via onderstaande buttons.

Boeken  

Agenda

Wat kost de rondleiding door de Vijfhoek in Haarlem?


Hoe lang duurt de rondleiding door de Vijfhoek in Haarlem?

  • De rondleiding door de Vijfhoek in Haarlem duurt 1.5 uur.

Contact

Voor vragen over de rondleiding door de Vijfhoek in Haarlem kunt u contact opnemen met Loredana Cannas.


info@cicerones.nl
06 - 471 559 40