De Vijfhoek

Stadswandeling Haarlem met gids

Home | Haarlem | De Vijfhoek


De Vijfhoek
Wandel mee door smalle straatjes, groene steegjes, verrassende gangetjes en verborgen hofjes. De pittoreske Vijfhoek werd in de 14de eeuw aangelegd en was aanvankelijk bedoeld als uitbreidingswijk waar vervuilende bedrijven, zoals leerlooierijen en blekerijen, zich konden vestigen. De arbeiders die in deze bedrijven werkten, gingen zich echter ook in de wijk vestigen, waardoor nieuwe huizen ongepland werden bijgebouwd en de wijk uitgegroeide tot de kenmerkende wirwar van straatjes en gangetjes.
Bestond de vroegere volksbuurt nog uit een mix van bedrijfjes en bewoners, de Vijfhoek is tegenwoordig een kindvriendelijke yuppenbuurt geworden waar kleine winkeltjes en koffie- en lunchtentjes het straatbeeld bepalen. Je kunt er heerlijk shoppen, borrelen én wandelen.


Stadswandeling met privégids
- dag en tijd naar keuze
- Nederlands- of anderstalig
- € 12,50 per persoon
- minimaal 6 personen
- maximaal 9 personen per gids
- voor grotere groepen worden meerdere gidsen ingezet


Boek uw stadswandeling

Onze instapwandelingen zijn direct online te boeken. Voor stadswandelingen met een privégids verzorgen wij een programma op maat. Hiervoor kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Maak uw keuze via onderstaande buttons.

Boeken  

Agenda

*****
"We hebben een onwijs leuke en gezellige stadswandeling gehad. Dank voor het regelen op zo'n korte termijn."

*****
"We hebben een super leuke dag gehad! Het was erg druk ivm monumenten die gratis te bezoeken waren en het was natuurlijk fantastisch weer. Antoinette was voor ons de beste gids er was gelijk een klik dus héél erg bedankt voor de bemiddeling."

Meer recensies

Contact

Voor vragen over stadswandelingen en groepsarrangementen in Haarlem kunt u contact opnemen met Loredana Cannas.


info@cicerones.nl
06 - 471 559 40