Cicerones - Stadswandelingen Gevelstenen

Gevelstenen in Haarlem


U bent hier: Cicerones | Haarlem | Gevelstenen


Ontdek Haarlem tijdens een Gevelstenenwandeling

Voordat gebruik werd gemaakt van huisnummers, maakte men in Haarlem gebruik van gevelstenen. Deze stenen, vaak prachtig bewerkt en gedetailleerd, vertellen verhalen over de vroegere bewoners, hun beroepen, namen en familiewapens. Onze gevelstenenwandeling voert u door de historische Burgwalbuurt, een van de oudste en meest karakteristieke wijken van Haarlem.


De Burgwalbuurt: Een Verborgen Parel om ontdekt te worden

De wandeling start bij de Amsterdamse Poort, een indrukwekkende toegangspoort tot de stad en een perfect beginpunt om de rijke geschiedenis van Haarlem te verkennen. Vanaf hier leidt de gids u door de sfeervolle straten van de Burgwalbuurt, waar de gevelstenen ons meenemen naar vervlogen tijden.De Verhalen van de Gevelstenen

In de Burgwalbuurt zijn nog tal van gevelstenen te zien die verwijzen naar het beroep van de bewoner, diens naam of familiewapen. Tijdens deze thematische rondleiding neemt een enthousiaste gids u mee langs een aantal bijzondere stenen die ons iets vertellen over de geschiedenis van het pand en de stad. Ontdek de verhalen achter stenen zoals De Vergulde Draak, De Zeven Kamers en Het Hoofd van Medusa. Elke steen heeft zijn eigen unieke geschiedenis.De Functie van Gevelstenen

Gevelstenen dienden niet alleen als decoratie maar hadden ook een praktische functie. Ze maakten het mogelijk voor analfabeten om huizen te herkennen en speelden een belangrijke rol in de adressering voor de komst van huisnummers. Onze deskundige gids zal uitleggen hoe deze stenen werden gebruikt en waarom ze zo belangrijk waren voor de gemeenschap.Waarom Kiezen voor de Gevelstenenwandeling in Haarlem?

Haarlem is een stad vol verborgen verhalen, en de gevelstenenwandeling onthult een fascinerend aspect van de stedelijke geschiedenis dat vaak over het hoofd wordt gezien. Deze wandeling is perfect voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis, architectuur en de unieke verhalen van een stad. Ontdek hoe deze stenen bijdragen aan het historische erfgoed van Haarlem en geniet van een wandeling door een van de meest charmante wijken van de stad.


een verrassende kijk op de stad 


Privégids voor Groepen

Voor een persoonlijke ervaring kunt u een privégids boeken voor uw groep. Of u nu met familie, vrienden of collega's bent, onze privégidsen passen de tour aan op uw specifieke interesses en zorgen voor een onvergetelijke ervaring.


Instapwandelingen

Wilt u individueel of met een kleine groep deelnemen aan een stadswandeling? Kies dan voor onze instapwandelingen. Koop eenvoudig uw tickets online en sluit aan bij een groep andere enthousiaste deelnemers. Dit is een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en samen Haarlem te ontdekken.


Boek uw stadswandeling

Onze instapwandelingen zijn direct online te boeken. Voor stadswandelingen met een privégids verzorgen wij een programma op maat. Hiervoor kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Maak uw keuze via onderstaande buttons.

Boeken  OFFFERTE AANVRAGEN

Agenda

Informatie


Andere wandelingen in Haarlem

Bekijk het volledige aanbod in Haarlem.


Andere leuke stadswandelingen

Bekijk ons volledige aanbod.Gevelstenentoer was geweldig. Duidelijk en helder de geschiedenis van de stad verteld aan de hand van gevelstenen.

Meer recensies


Blijf op de hoogte van onze wandelingen!