Cicerones - Stadswandelingen Het Beleg van Haarlem

Rondleiding Het Beleg van Haarlem


U bent hier: Cicerones | Haarlem | Het Beleg van Haarlem


Ontdek het Beleg van Haarlem tijdens een Stadswandeling met Gids

Haarlem, een stad met een rijke geschiedenis, speelde een cruciale rol tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Tijdens deze unieke stadswandeling komt u alles te weten komt over het Beleg van Haarlem. Onze deskundige gidsen nemen u mee terug in de tijd naar de dagen van de Opstand, waarbij u de belangrijkste locaties en gebeurtenissen ontdekt die Haarlem tot een historisch middelpunt maakten.Historie van het Beleg van Haarlem

Het Beleg van Haarlem was een sleutelmoment in de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648) tussen de Nederlanden en Spanje. In 1572 werd Haarlem belegerd door de troepen van de Hertog van Alva. De stad weerstond zeven maanden van intense strijd, honger en ziekten voordat zij uiteindelijk viel. Dit beleg had een diepgaande invloed op de stad en haar inwoners, maar leidde ook tot een hernieuwde vastberadenheid en bloei in de daaropvolgende Gouden Eeuw.

      Opeens staat u oog in oog met de legendarische Kenau 


Kenau Simonsdochter Hasselaer: Een Symbool van Moed en Vastberadenheid

Kenau Simonsdochter Hasselaer is een legendarische figuur in de geschiedenis van Haarlem. Als weduwe nam zij de leiding over de scheepswerf van haar man. Tijdens het beleg van Haarlem stond zij bekend om haar vastberadenheid en moed. Historische verslagen vertellen dat zij actief deelnam aan de gevechten en haar medeburgers aanmoedigde om zich te verzetten tegen de Spaanse belegeraars. Hoewel sommige historici suggereren dat haar rol mogelijk is overdreven, blijft Kenau een symbool van moed en vastberadenheid in de Nederlandse geschiedenis.


Waarom Kiezen voor de Rondleiding over het Beleg van Haarlem?

Onze stadswandeling over het Beleg van Haarlem is ontworpen om u diepgaand inzicht te geven in deze belangrijke periode van de Nederlandse geschiedenis. Onze ervaren gidsen brengen het verhaal tot leven met fascinerende verhalen en historische feiten, waardoor u een beter begrip krijgt van de impact van het beleg op de stad en haar inwoners.Boek uw stadswandeling

Onze instapwandelingen zijn direct online te boeken. Voor stadswandelingen met een privégids verzorgen wij een programma op maat. Hiervoor kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Maak uw keuze via onderstaande buttons.

Boeken  OFFFERTE AANVRAGEN

Agenda

Informatie


Andere wandelingen in Haarlem

Bekijk het volledige aanbod in Haarlem.


Andere wandelingen over De Opstand

Bekijk ons volledige aanbod.


Super-informatieve wandeling (weet weer alles over die Spanjaarden in de 16e eeuw en hoe ze de Haarlemmers te pakken namen) geleid door 2 deskundige dames.

meer recensies

Blijf op de hoogte van onze wandelingen!