Cicerones - Stadswandelingen en groepsarrangementen

Home | Rondleidingen Deventer


Rondleiding Deventer met gids


Tijdens een rondleiding met gids ontdekt u Deventer pas echt. Wandel mee door een van de oudste steden van Nederland en ontdek alles over de Hanze, boeken en Deventer koek. Onze lokale gidsen nemen u graag mee langs de highlights en verborgen parels van de stad en delen graag de mooiste verhalen en grappigste anekdotes met u. Tijdens een stadswandeling met gids mist u niets van deze prachtige Hanzestad.


Koekstad aan de IJssel

Historie | Hanze | Horeca | Koek | Speurtocht

Deventer is een boeiende stad om te bezoeken. De stad aan de IJssel heeft een rijke geschiedenis en een goed bewaard gebleven historische binnenstad. Zowel het Bergkwartier rondom de Waag, als het Noordenbergkwartier aan de voet van de Lebuinuskerk zijn het verkennen waard. Beide wijken in het historische centrum van de stad ademen door de smalle straatjes, oude gebouwen en historische pleinen een authentieke sfeer. Een hoogtepunt naast de imposante kerken en het indrukwekkende stadhuis vormt het charmante Deventer Koekhuisje waar de beroemde Deventer Koek te koop is.


Hanzestad

Deventer was lid van het Hanzeverbond, een handelsnetwerk dat ontstond in de middeleeuwen en dat verschillende steden rond de Noordzee en de Oostzee met elkaar verbond. Destijds werd op de Brink aan de voet van de monumentale Waag volop handel gedreven. Tegenwoordig bruist het marktplein vooral door de vele gezellige terrassen en evenementen. Een bekend evenement is de Deventer Boekenmarkt, een van de grootste boekenmarkten in Europa. En ook het Dickens Festijn trekt jaarlijks vele bezoekers naar de stad. Het havengebied van Deventer langs de IJssel was van oudsher cruciaal voor de handel. Hoewel de functie van de haven is veranderd, kun je nog steeds genieten van de historische sfeer aan de waterkant.

Gastvrij en gezellig

Hoewel de stad met haar tijd is meegegaan, draagt het Hanzeverleden nog steeds bij aan de historische uitstraling. Ook de gastvrijheid staat in Deventer nog altijd hoog in het vaandel. De stad herbergt vele gezellige restaurants en cafés. In de winter raden we aan voor een winterwandeling met een warme drank te kiezen en in de zomer is het na een stadswandeling of zomeravondwandeling heerlijk nagenieten op een van de vele terrassen.


Door de mix van geschiedenis, cultuur, en een levendige sfeer is Deventer een aantrekkelijke stad om te bezoeken en te ontdekken.


Wij hebben echt een super rondleiding gehad van Tine! Zo tof hoe ze vol beleving kan vertellen over haar stad Deventer. Door haar verhalen gaat de stad echt leven en waan je jezelf in oude tijden.

Meer recensies


Diverse rondleidingen Deventer

Onze stadsgidsen verzorgen algemene historische rondleidingen door de stad en speciale themarondleidingen. Klik hieronder op de wandeling van uw keuze voor meer informatie.

Stadswandelingen Deventer

Rondleiding Deventer met privégids


Instaprondleiding Deventer

 • Sluit aan bij andere deelnemers.
 • Boek via de agenda.

Cadeaucheque


Nieuwsbrief

 • Blijf op de hoogte van onze rondleidingen.
 • Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Recensies

Contact

Voor vragen over stadswandelingen in Deventer kunt u contact opnemen met Loredana Cannas.


info@cicerones.nl
06 - 471 559 40


Agenda stadswandelingen Deventer

Sluit aan bij een rondleiding met gids door Deventer

Bent u alleen of met een klein groepje? Dan kunt u aansluiten bij een instaprondleiding in Deventer. Deze rondleidingen vinden plaats op vaste dagen en tijden. Klik in de agenda door naar de dag van uw keuze en boek uw favoriete rondleiding in Deventer.


Recensies

  Sylvia V.

  De wandeling was zeer geslaagd. Mensen vonden het erg leuk en je deed het ook op een leuke spontane manier. We kijken terug op een mooi weekend!

  Jan-Hylke d.J.

  Was perfect! Sloot goed aan bij de behoefte van de aanwezigen. Een pluim voor Maarten.

  Jenny K.

  Ik wil graag onze complimenten doorgeven aan Antoinette. Wat een aardige en goeie gids is zij!

  Mark V.

  Leuke en zeer informatieve wandeling. De gids heeft veel verstand van zaken en weet een mooi tijdsbeeld te schetsen. Kan het iedereen aanraden.

  Juliette M.

  We hebben genoten van de stadswandeling met Monique! Dank voor de fijne communicatie.

  Suzanne

  Ik wilde je nogmaals enorm bedanken voor de prachtige rondleiding afgelopen woensdag! We hebben hele goede reacties gekregen van de mensen die erbij waren en we hebben het zelf ook superleuk gevonden en zeker voor herhaling vatbaar!

  Jeroen D.

  Alles is erg goed gegaan. Leuke gids, die goed aftast wat zijn groep wenst en daar zijn programma op aanpast.

Contact

Cicerones
Loredana Cannas
info@cicerones.nl
06 - 471 559 40

Volg ons

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten! De nieuwsbrief wordt één keer per maand verstuurd met nieuwtjes en een overzicht van alle stadswandelingen. Incidenteel kunt u een extra nieuwsbrief ontvangen.

Aanmelden