Cicerones - Stadswandelingen en groepsarrangementen

Home | Rondleidingen Utrecht


Rondleidingen Utrecht met gids

Utrecht ontdekken? Tijdens een rondleiding met een gids ziet u zo veel meer in deze prachtige, historische stad. Wandel mee langs de mooiste grachten en werven, verstopte hofjes, prachtige tuinen en smalle steegjes, ieder met een bijzonder verhaal.

Utrecht is een interessante stad met een lange en veelzijdige geschiedenis. Onze bevlogen stadsgidsen vertellen over de rijke geschiedenis en markante inwoners van de stad. Met een rondleiding met gids mist u niets van Utrecht.


Utrecht ontdekken

Historie | Hofjes | Steegjes | Culinair | Vrouwen

Utrecht is een geweldig leuke stad om te bezoeken! De stad wordt alom gewaardeerd om haar historische charme. Utrecht heeft een rijke geschiedenis die zichtbaar is in de architectuur en de indeling van de stad. De grachten, historische gebouwen en smalle straatjes en steegjes dragen bij aan de charme van de stad. Bovendien zijn in het historische centrum een aantal schilderachtige hofjes te vinden. De Domtoren is een van de meest opvallende bezienswaardigheden in Utrecht. Je kunt de toren beklimmen voor een prachtig uitzicht over de stad en de omliggende gebieden.


Het centrum van Utrecht is levendig en gezellig, met tal van winkels, boetiekjes, cafés en restaurants. De Oudegracht, een van de belangrijkste grachten, herbergt veel van deze gelegenheden en is een geweldige plek om te wandelen. Utrecht biedt een diverse en boeiende culinaire scene die de smaakpapillen van bezoekers kan verrassen en plezieren. Of je nu op zoek bent naar een formeel diner, een informele lunch of gewoon een lekkere snack, je zult waarschijnlijk iets vinden wat aan je culinaire verwachtingen voldoet in Utrecht.


En ook op het gebied van cultuur en kunst heeft de stad veel te bieden. Utrecht heeft diverse musea en culturele instellingen, waaronder het Centraal Museum en het Spoorwegmuseum. Er zijn ook regelmatig culturele evenementen en festivals in de stad. De aanwezigheid van een van de oudste universiteiten in Nederland draagt bij aan de levendige sfeer in de stad. De studenten zorgen voor een energieke en dynamische omgeving.


Utrecht beidt een mix van geschiedenis, cultuur, winkels en gezelligheid, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor zowel bezoekers als bewoners.


Genoten hebben wij zeker! Femke was een onwijs aardig mens die ons wat heeft bijgebracht over Utrecht.
Cicerones winnaar travelers' choice award

Van TripAdvisor ontvingen we de Travellers' Choice Award!
Travellers’ Choice erkent bedrijven die consistent geweldige service bieden.
Ongeveer 10% van alle op Tripadvisor vermelde bedrijven ontvangt
een Travellers' Choice Award.


Diverse rondleidingen Utrecht

Onze stadsgidsen verzorgen algemene historische rondleidingen door de stad en speciale themarondleidingen. Klik hieronder op de wandeling van uw keuze voor meer informatie.

Stadswandelingen Utrecht

Rondleidingen Utrecht met privégids


Instaprondleidingen Utrecht

 • Sluit aan bij andere deelnemers.
 • Boek via de agenda.

Cadeaucheque

 • Geef een rondleiding door Utrecht cadeau.
 • Bestel de Cicerones Cadeaucheque.
 • Laat de ontvanger zelf een datum kiezen.

Nieuwsbrief

 • Blijf op de hoogte van onze rondleidingen.
 • Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Contact

Voor vragen over stadswandelingen in Utrecht kunt u contact opnemen met Loredana Cannas.


info@cicerones.nl
06 - 471 559 40


Agenda stadswandelingen Utrecht

Sluit aan bij een instaprondleiding door Utrecht

Bent u alleen of met een klein groepje? Dan kunt u aansluiten bij een instaprondleiding in Utrecht. Deze rondleidingen vinden plaats op vaste dagen en tijden. Klik in de agenda door naar de dag van uw keuze en boek uw favoriete rondleiding in Utrecht.


Recensies

  Sylvia V.

  De wandeling was zeer geslaagd. Mensen vonden het erg leuk en je deed het ook op een leuke spontane manier. We kijken terug op een mooi weekend!

  Jan-Hylke d.J.

  Was perfect! Sloot goed aan bij de behoefte van de aanwezigen. Een pluim voor Maarten.

  Jenny K.

  Ik wil graag onze complimenten doorgeven aan Antoinette. Wat een aardige en goeie gids is zij!

  Mark V.

  Leuke en zeer informatieve wandeling. De gids heeft veel verstand van zaken en weet een mooi tijdsbeeld te schetsen. Kan het iedereen aanraden.

  Juliette M.

  We hebben genoten van de stadswandeling met Monique! Dank voor de fijne communicatie.

  Suzanne

  Ik wilde je nogmaals enorm bedanken voor de prachtige rondleiding afgelopen woensdag! We hebben hele goede reacties gekregen van de mensen die erbij waren en we hebben het zelf ook superleuk gevonden en zeker voor herhaling vatbaar!

  Jeroen D.

  Alles is erg goed gegaan. Leuke gids, die goed aftast wat zijn groep wenst en daar zijn programma op aanpast.

Contact

Cicerones
Loredana Cannas
info@cicerones.nl
06 - 471 559 40

Volg ons

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten! De nieuwsbrief wordt één keer per maand verstuurd met nieuwtjes en een overzicht van alle stadswandelingen. Incidenteel kunt u een extra nieuwsbrief ontvangen.

Aanmelden