Cicerones - Stadswandelingen Stadswandeling

Home | Naarden | Stadswandeling Naarden met gids


Stadswandeling Naarden

Naarden is een van de best behouden vestingsteden van Nederland. De perfect bewaarde stervorm van Naarden-Vesting is zelfs uniek in Europa. Het gezellige stadje waar geschiedenis, natuur, horeca en cultuur elkaar afwisselen was ooit een belangrijk bolwerk in de Oude en Nieuwe Hollandse Waterlinie.

De vesting lag op een strategische plek: vijanden uit het oosten die Amsterdam wilden aanvallen, moesten eerst langs Naarden zien te komen. Deze strategische positie is bepalend geweest voor de ontwikkeling van de stad. Het bloedbad van Naarden tijdens de Tachtigjarige Oorlog is een gruwelijke gebeurtenis geweest en de inwoners van het stadje hebben door de eeuwen heen nog heel wat meer te verduren gehad.

Na grondige restauraties in de twintigste eeuw is Naarden tegenwoordig de ideale plek voor een stadswandeling. Met onze gids wandelt u door het eeuwenoude centrum en langs de stadswallen met zicht op imposante stadspoorten en goed bewaarde bastions en ravelijnen.


Stadswandeling Naarden met een privégids

Groepen kunnen het hele jaar door een stadswandeling met gids in Naarden boeken. Met een privégids bepaalt u zelf de dag en tijd van uw stadswandeling in Naarden. Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang een voorstel op maat.


Instapwandelingen Naarden

Een aantal keren per jaar organiseren we rondleidingen waarbij u individueel kunt aansluiten. U vindt deze wandelingen in de agenda. Tickets boekt u door op de datum van uw voorkeur te klikken.


Tip: Onze instapwandelingen zijn uitstekend te combineren met de Schuttersdagen in het Nederlands Vestingmuseum. Elke derde zondag van de maand schieten de mannen van de kanonniersploeg om 14.00 en om 15.00 uur met de kanonnen na een uitleg door de kapitein van de kanonniersploeg.

We hebben een ontzettend leuke middag gehad en complimenten voor de gids!

Boek uw stadswandeling

Onze instapwandelingen zijn direct online te boeken. Voor stadswandelingen met een privégids verzorgen wij een programma op maat. Hiervoor kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Maak uw keuze via onderstaande buttons.

Boeken  OFFFERTE AANVRAGEN

Agenda

Veelgestelde vragen over de
stadswandeling in Naarden


Wat kost de stadswandeling?


Hoe lang duurt de stadswandeling?

  • U kunt kiezen uit een wandeling van 1.5 of 2 uur.
  • Geef uw voorkeur aan op het aanvraagformulier.

Blijf op de hoogte van onze rondleidingen middels onze nieuwsbrief.


Contact

Neem contact met ons op als u vragen heeft over de stadswandeling in Naarden.Cicerones winnaar travelers' choice award

Van TripAdvisor ontvingen we de Travellers' Choice Award!
Travellers’ Choice erkent bedrijven die consistent geweldige service bieden.
Ongeveer 10% van alle op Tripadvisor vermelde bedrijven ontvangt een Travellers' Choice Award.


Bekijk onze reviews op TripAdvisor en Google.