Cicerones - Stadswandelingen en groepsarrangementen

Home | Rondleidingen Leiden


Rondleidingen Leiden met gids


Leiden ontdekken? Tijdens een rondleiding met een gids ziet u zo veel meer in deze prachtige, historische stad. Laat u rondleiden door de straten en steegjes van het oude centrum met het imposante stadhuis en de indrukwekkende Burcht van Leiden. Geniet van de sfeervolle Leidse grachten en straatjes en steegjes in het Pieterskwartier rondom de eeuwenoude Pieterskerk. Onze bevlogen stadsgidsen vertellen over de rijke geschiedenis en markante inwoners van de stad. Met een rondleiding met gids mist u niets van Leiden.


Leiden ontdekken

Historie | Hofjes | Ontzet | Culinair | Rembrandt

Leiden is een prachtige stad met een rijke geschiedenis waar veel te ontdekken valt. De stad heeft charmante grachten, historische gebouwen, en een levendige sfeer, mede dankzij de vele studenten. De Burcht en het Gravensteen behoren tot de oudste gebouwen in de stad en stammen uit de Middeleeuwen. Samen met de historische Waag, het enorme Stadhuis en de imposante Pieterskerk behoren ze tot de belangrijkste bezienswaardigheden. Langs de grachten zijn er tal van gezellige plekken waar het heerlijk genieten is van een drankje en het uitzicht. En ook op culinair gebied heeft Leiden veel te bieden!


Het Leidens Ontzet en de Pilgrim Fathers

Het Leidens Ontzet was een buitengewoon belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis van Leiden. Het markeerde niet alleen de bevrijding van de stad van het beleg door de Spanjaarden tijdens de Tachtigjarige Oorlog, maar het had ook diepgaande en blijvende effecten op de stad en haar inwoners. Tot op de dag van vandaag vieren de inwoners van Leiden hun bevrijding met uitbundige festiviteiten. De datum van 3 oktober is nog steeds een belangrijke feestdag in Leiden. In de Gouden Eeuw die op het ontzet volgt, groeit en bloeit de stad. Ook de Pilgrim Fathers komen in deze periode naar Leiden. Hun verhaal wordt herinnerd en gevierd als een belangrijk hoofdstuk in zowel de Amerikaanse als de Leidse geschiedenis.


Het Leiden van Rembrandt en Boerhaave

Leiden heeft enkele beroemde inwoners voortgebracht. Twee van de meest opvallende figuren zijn Rembrandt van Rijn, de beroemde Nederlandse schilder uit de Gouden Eeuw, en Herman Boerhaave, een vooraanstaande arts en wetenschapper uit de 17e eeuw. Beide mannen hebben een blijvende impact gehad op hun respectievelijke gebieden en hebben Leiden op de kaart gezet als een centrum van kunst en wetenschap. Ook beroemde vrouwen hebben een stempel op de stad gedrukt. Hun verhalen komen aan bod tijdens onze speciale Vrouwenwandeling.


Leiden Hofjesstad

Leiden staat ook bekend om de vele pittoreske hofjes. Het verkennen van deze binnenplaatsjes biedt niet alleen een vredige ontsnapping uit de drukte van de stad, maar geeft ook een glimp van het historische en culturele erfgoed van Leiden. Tijdens een hofjeswandeling worden de hofjes bezocht die geopend zijn voor bezichtiging.


Leiden is een prachtige stad met een rijke geschiedenis, sfeervolle grachten, en een levendige atmosfeer. De historische architectuur, musea, en charmante hofjes maken het een aantrekkelijke bestemming. Of u nu geïnteresseerd bent in kunst, geschiedenis, of gewoon wilt genieten van een ontspannen wandeling langs de grachten, Leiden heeft voor elk wat wils.


Diverse rondleidingen Leiden

Onze stadsgidsen verzorgen algemene historische rondleidingen door Leiden en speciale themarondleidingen. Klik hieronder op de wandeling van uw keuze voor meer informatie.

Stadswandelingen Leiden

Rondleiding Leiden met privégids


Instaprondleiding Leiden

 • Sluit aan bij andere deelnemers.
 • Boek via de agenda.

Cadeaucheque


Nieuwsbrief

 • Blijf op de hoogte van onze rondleidingen.
 • Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Recensies

Contact

Voor vragen over stadswandelingen in Leiden kunt u contact opnemen met Loredana Cannas.


info@cicerones.nl
06 - 471 559 40


Agenda stadswandelingen Leiden


Recensies

  Sylvia V.

  De wandeling was zeer geslaagd. Mensen vonden het erg leuk en je deed het ook op een leuke spontane manier. We kijken terug op een mooi weekend!

  Jan-Hylke d.J.

  Was perfect! Sloot goed aan bij de behoefte van de aanwezigen. Een pluim voor Maarten.

  Jenny K.

  Ik wil graag onze complimenten doorgeven aan Antoinette. Wat een aardige en goeie gids is zij!

  Mark V.

  Leuke en zeer informatieve wandeling. De gids heeft veel verstand van zaken en weet een mooi tijdsbeeld te schetsen. Kan het iedereen aanraden.

  Juliette M.

  We hebben genoten van de stadswandeling met Monique! Dank voor de fijne communicatie.

  Suzanne

  Ik wilde je nogmaals enorm bedanken voor de prachtige rondleiding afgelopen woensdag! We hebben hele goede reacties gekregen van de mensen die erbij waren en we hebben het zelf ook superleuk gevonden en zeker voor herhaling vatbaar!

  Jeroen D.

  Alles is erg goed gegaan. Leuke gids, die goed aftast wat zijn groep wenst en daar zijn programma op aanpast.

Contact

Cicerones
Loredana Cannas
info@cicerones.nl
06 - 471 559 40

Volg ons

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten! De nieuwsbrief wordt één keer per maand verstuurd met nieuwtjes en een overzicht van alle stadswandelingen. Incidenteel kunt u een extra nieuwsbrief ontvangen.

Aanmelden