Cicerones - Stadswandelingen en groepsarrangementen

Home | Rondleidingen Hoorn


Rondleidingen Hoorn met gids


Ontdek de geschiedenis en maritieme charme van Hoorn tijdens een rondleiding met een ervaren gids. Verken de sfeervolle straatjes, bewonder de historische gebouwen en luister naar de boeiende verhalen over de gloriedagen van deze handelsstad. Met een rondleiding met gids mist u niets van deze bijzondere stad!


Hoorn ontdekken

Historie | Haven | Monumenten | Gouden Eeuw | VOC

Hoorn is een sfeervolle stad die doordrenkt is van geschiedenis en maritieme charme. De stad, die haar oorsprong vindt in de 12e eeuw, heeft een rijke historie als belangrijke handelsstad en heeft door de eeuwen heen een welvarende periode gekend dankzij haar strategische ligging aan de Zuiderzee.


Monumentenstad Hoorn

De historische binnenstad van Hoorn ademt nog altijd de sfeer van vervlogen tijden. De stad herbergt een schat aan prachtig bewaard gebleven monumenten, zoals de imposante Hoofdtoren en de historische Waag. Langs de monumenten van de Hendrick de Keyser Vereniging is een speciale wandeling samengesteld, met aansluitend een bezoek aan Huis Bonck.

Hoorn is ook een geweldige bestemming voor gezinnen met kinderen. De stad biedt tal van activiteiten en bezienswaardigheden die zowel leuk als educatief zijn voor jonge bezoekers. Tijdens een rondleiding krijgen kinderen een speurtocht mee, zodat ze stad op hun eigen manier kunnen verkennen.


Maritiem verleden van Havenstad Hoorn

Hoorn staat bekend om haar rijke maritieme verleden, wat tot uiting komt in de vele herinneringen aan de zeevaart. Het Westfries Museum, gevestigd in het voormalige Statencollege, herbergt een schat aan kunst en voorwerpen die de gloriedagen van Hoorn als handelsstad illustreren. Langs de Oude Doelenkade staan fraaie koopmanshuizen uit de Gouden Eeuw die herinneren aan de welvarende handelsgeschiedenis van Hoorn. Met hun statige gevels en ligging aan het water vormen ze een idyllisch decor voor een wandeling langs de oude haven.


Hoorn is een stad die haar bezoekers weet te betoveren met een combinatie van historische pracht, maritieme traditie en hedendaagse levendigheid. Of u geïnteresseerd bent in geschiedenis en cultuur of gewoonweg wilt genieten van de sfeer van een charmante Nederlandse stad, Hoorn is een bezoek meer dan waard.


Wat een plezierige wandeling met gids Angelique, duidelijke en rustige, vrolijke verteller, veel kennis. Heel prettig!!

Diverse rondleidingen Hoorn

Onze stadsgidsen verzorgen algemene historische rondleidingen door Hoorn en speciale themarondleidingen. Klik hieronder op de wandeling van uw keuze voor meer informatie.


Stadswandelingen Hoorn

Rondleiding Hoorn met privégids


Instaprondleidingen Hoorn

 • Sluit aan bij andere deelnemers.
 • Boek via de agenda.

Cadeaucheque


Nieuwsbrief

 • Blijf op de hoogte van onze rondleidingen.
 • Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Recensies

Contact

Voor vragen over stadswandelingen in Hoorn kunt u contact opnemen met Loredana Cannas.


info@cicerones.nl
06 - 471 559 40


Agenda stadswandelingen Hoorn

Sluit aan bij een wandeling met gids door Hoorn

Bent u alleen of met een klein groepje? Dan kunt u aansluiten bij een instapwandeling in Hoorn. Deze stadswandelingen vinden plaats op vaste dagen en tijden. Klik in de agenda door naar de dag van uw keuze en boek uw favoriete rondleiding in Hoorn.


Recensies

  Sylvia V.

  De wandeling was zeer geslaagd. Mensen vonden het erg leuk en je deed het ook op een leuke spontane manier. We kijken terug op een mooi weekend!

  Jan-Hylke d.J.

  Was perfect! Sloot goed aan bij de behoefte van de aanwezigen. Een pluim voor Maarten.

  Jenny K.

  Ik wil graag onze complimenten doorgeven aan Antoinette. Wat een aardige en goeie gids is zij!

  Mark V.

  Leuke en zeer informatieve wandeling. De gids heeft veel verstand van zaken en weet een mooi tijdsbeeld te schetsen. Kan het iedereen aanraden.

  Juliette M.

  We hebben genoten van de stadswandeling met Monique! Dank voor de fijne communicatie.

  Suzanne

  Ik wilde je nogmaals enorm bedanken voor de prachtige rondleiding afgelopen woensdag! We hebben hele goede reacties gekregen van de mensen die erbij waren en we hebben het zelf ook superleuk gevonden en zeker voor herhaling vatbaar!

  Jeroen D.

  Alles is erg goed gegaan. Leuke gids, die goed aftast wat zijn groep wenst en daar zijn programma op aanpast.

Contact

Cicerones
Loredana Cannas
info@cicerones.nl
06 - 471 559 40

Volg ons

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten! De nieuwsbrief wordt één keer per maand verstuurd met nieuwtjes en een overzicht van alle stadswandelingen. Incidenteel kunt u een extra nieuwsbrief ontvangen.

Aanmelden