Cicerones - Stadswandelingen en groepsarrangementen

Home | Rondleidingen Gorinchem


Rondleidingen Gorinchem met gids

Met onze gids in Gorinchem ontdekt u de mooiste vestingstad van Nederland. Gorinchem of Gorcum is een eeuwenoud vestingstadje met een buitengewoon levendig karakter. Wandel mee langs het water en door de straatjes. De route voert onder meer langs de Dalempoort en het Hugo de Groot poortje. De gids vertelt onder meer over de avonturen van Hendrick Hamel en de Martelaren van Gorcum. U zult ontdekken dat Gorinchem niet voor niets is verkozen tot mooiste vestingstad van Nederland.


Gorinchem: historie en charme

Historie | Vesting | Horeca | Werelderfgoed | Speurtocht

De rijke geschiedenis van Gorinchem gaat terug tot de Middeleeuwen en de stad is dan ook doordrenkt van historie. Gorinchem werd niet voor niets door de ANWB verkozen tot mooiste vestingstad van Nederland. De verdedigingswerken zijn zo goed bewaard gebleven dat de sfeer van weleer nog voelbaar is. Samen met Woudrichem, Slot Loevestein en Fort Vuren vormt Gorinchem de Vestingdriehoek, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie UNESCO Werelderfgoed.


Highlight en horeca

Tijdens een rondleiding voert de gids u langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, zoals de imposante Dalempoort en het brugwachtershuis In den Blowen Hoet, dat het meest gefotografeerde pand in de vesting is. Maar ook de minder opvallende pareltjes zoals het Hugo de Groot-poortje zult u niet missen. In het centrum van de stad, rondom het Gorcums Museum is de horeca te vinden. Tal van gezellige restaurants en koffietentjes zorgen voor een bruisende sfeer. In de winter is het onze winterwandeling dan ook een aanrader. Deze rondleiding is inclusief een koffiepauze op een knusse locatie om even op te warmen.


Gorinchem met kinderen

Ook voor gezinnen met kinderen is de stad een populaire bestemming. Tijdens onze familiewandeling krijgen de kinderen een speurtocht mee en ontdekken zij de vestingstad op hun eigen manier. Door op zoek te gaan naar gevelstenen en andere ornamenten leren zij de stad en haar geschiedenis op een speelse manier kennen. Kinderen vinden het vaak geweldig om over de imposante stadswallen te wandelen en de geschiedenis van de vestingwerken te ontdekken. Het is een beetje alsof ze terug in de tijd reizen!


Of u nu geïnteresseerd bent in geschiedenis of gewoon wilt genieten van de sfeer van een charmante Nederlandse stad, Gorinchem heeft voor elk wat wils. Een rondleiding kan worden aangepast aan uw interesses en voorkeuren, zodat u het meeste uit uw bezoek kunt halen.


Niet alleen deskundig maar ook een boeiend verhaal!

Rondleiding Gorinchem met privégids


Instaprondleiding Gorinchem

 • Sluit aan bij andere deelnemers.
 • Boek via de agenda.

Cadeaucheque


Nieuwsbrief

 • Blijf op de hoogte van onze rondleidingen.
 • Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Recensies

Contact

Voor vragen over stadswandelingen in Gorinchem kunt u contact opnemen met Loredana Cannas.


info@cicerones.nl
06 - 471 559 40


Agenda stadswandelingen Gorinchem


Recensies

  Sylvia V.

  De wandeling was zeer geslaagd. Mensen vonden het erg leuk en je deed het ook op een leuke spontane manier. We kijken terug op een mooi weekend!

  Jan-Hylke d.J.

  Was perfect! Sloot goed aan bij de behoefte van de aanwezigen. Een pluim voor Maarten.

  Jenny K.

  Ik wil graag onze complimenten doorgeven aan Antoinette. Wat een aardige en goeie gids is zij!

  Mark V.

  Leuke en zeer informatieve wandeling. De gids heeft veel verstand van zaken en weet een mooi tijdsbeeld te schetsen. Kan het iedereen aanraden.

  Juliette M.

  We hebben genoten van de stadswandeling met Monique! Dank voor de fijne communicatie.

  Suzanne

  Ik wilde je nogmaals enorm bedanken voor de prachtige rondleiding afgelopen woensdag! We hebben hele goede reacties gekregen van de mensen die erbij waren en we hebben het zelf ook superleuk gevonden en zeker voor herhaling vatbaar!

  Jeroen D.

  Alles is erg goed gegaan. Leuke gids, die goed aftast wat zijn groep wenst en daar zijn programma op aanpast.

Contact

Cicerones
Loredana Cannas
info@cicerones.nl
06 - 471 559 40

Volg ons

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten! De nieuwsbrief wordt één keer per maand verstuurd met nieuwtjes en een overzicht van alle stadswandelingen. Incidenteel kunt u een extra nieuwsbrief ontvangen.

Aanmelden