Cicerones - Stadswandelingen en groepsarrangementen

Home | Rondleidingen Alkmaar


Rondleidingen Alkmaar met gids


Alkmaar ontdekken? Tijdens een rondleiding met een gids ziet u zo veel meer in deze prachtige, historische stad. Laat u rondleiden langs de Grote Sint-Laurenskerk en het Stadhuis van Alkmaar, over het Waagplein met de beroemde Kaaswaag en langs het Huis met de Kogel. Geniet van de Alkmaarse grachten en steegjes van de Oude Stad. Onze bevlogen stadsgidsen vertellen over de rijke geschiedenis en markante inwoners van de stad. Met een rondleiding met gids mist u niets van Alkmaar.


Alkmaar: stad vol historie en gezelligheid

Historie | Hofjes | Victorie | Culinair | Vrouwen

Alkmaar is een leuke stad om te verkennen. Het is een historische stad bekend om haar kaasmarkt. Deze folkloristische markt die plaatsvindt op het Waagplein, is een populaire attractie waar bezoekers getuige kunnen zijn van traditionele kaasdragers in actie. Daarnaast heeft Alkmaar charmante grachten, historische gebouwen en gezellige winkelstraten. De stad heeft ook diverse musea, zoals het Hollands Kaasmuseum en het Stedelijk Museum Alkmaar, waar u meer kunt leren over de geschiedenis en kunst van de regio.


Stad van Victorie

De Victorie van Alkmaar wordt elk jaar herdacht op 8 oktober met verschillende evenementen en festiviteiten in de stad. De Victorie van Alkmaar verwijst naar de overwinning van de Nederlandse opstandelingen op het Spaanse leger tijdens het Beleg van Alkmaar in 1573, dat plaatsvond tijdens de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648). De naam "Victorie" verwijst naar de triomf van de Nederlandse opstandelingen, die bekend stonden als de Geuzen, over de Spaanse troepen.


Hofjes en provenhuizen

Alkmaar heeft ook een aantal zeer charmante liefdadigheidshofjes die een bezoek waard zijn. De hofjes worden in Alkmaar 'provenhuizen' genoemd wat refereert aan de uitdelingen (proven of preuven) die aan de bewoners werden gedaan. Geen liefdadigheidshofje, maar wel een charmante binnentuin mét terras, is het Hof van Sonoy,


Culinair

Op culinair gebied heeft Alkmaar een breed scala aan smaken en gerechten te bieden. In het historische centrum zijn tal van eetgelegenheden die diverse culinaire ervaringen bieden, van gezellige eetcafés tot verfijnde restaurants met een diversiteit aan gerechten.. Een van de dingen waar Alkmaar bekend om staat, is natuurlijk de traditionele Nederlandse kaas.


Alkmaar verkennen

Of u speciaal voor de kaasmarkt naar Alkmaar komt, voor de cultuur, of gewoon voor de gezelligheid, er valt genoeg te ontdekken in de stad. Voor families met kinderen is er een leuke wandeling met speurtocht en wie specifiek geïnteresseerd is, in de geschiedenis van de Alkmaarse vrouwen kan een vrouwenwandeling boeken.


Alkmaar biedt een aangename mix van historische charme en moderne voorzieningen, waardoor het een leuke bestemming is om te verkennen.


Diverse rondleidingen Alkmaar

Onze stadsgidsen verzorgen algemene historische rondleidingen door Alkmaar en speciale themarondleidingen. Klik hieronder op de wandeling van uw keuze voor meer informatie.


Stadswandelingen Alkmaar

Rondleiding Alkmaar met privégids


Instaprondleiding Alkmaar

 • Sluit aan bij andere deelnemers.
 • Boek via de agenda.

Cadeaucheque


Nieuwsbrief

 • Blijf op de hoogte van onze rondleidingen.
 • Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Recensies

Contact

Voor vragen over stadswandelingen in Alkmaar kunt u contact opnemen met Loredana Cannas.


info@cicerones.nl
06 - 471 559 40


Agenda stadswandelingen Alkmaar

Sluit aan bij een rondleiding met gids door Alkmaar

Bent u alleen of met een klein groepje? Dan kunt u aansluiten bij een instaprondleiding in Alkmaar. Deze rondleidingen vinden plaats op vaste dagen en tijden. Klik in de agenda door naar de dag van uw keuze en boek uw favoriete rondleiding in Alkmaar.


Recensies

  Sylvia V.

  De wandeling was zeer geslaagd. Mensen vonden het erg leuk en je deed het ook op een leuke spontane manier. We kijken terug op een mooi weekend!

  Jan-Hylke d.J.

  Was perfect! Sloot goed aan bij de behoefte van de aanwezigen. Een pluim voor Maarten.

  Jenny K.

  Ik wil graag onze complimenten doorgeven aan Antoinette. Wat een aardige en goeie gids is zij!

  Mark V.

  Leuke en zeer informatieve wandeling. De gids heeft veel verstand van zaken en weet een mooi tijdsbeeld te schetsen. Kan het iedereen aanraden.

  Juliette M.

  We hebben genoten van de stadswandeling met Monique! Dank voor de fijne communicatie.

  Suzanne

  Ik wilde je nogmaals enorm bedanken voor de prachtige rondleiding afgelopen woensdag! We hebben hele goede reacties gekregen van de mensen die erbij waren en we hebben het zelf ook superleuk gevonden en zeker voor herhaling vatbaar!

  Jeroen D.

  Alles is erg goed gegaan. Leuke gids, die goed aftast wat zijn groep wenst en daar zijn programma op aanpast.

Contact

Cicerones
Loredana Cannas
info@cicerones.nl
06 - 471 559 40

Volg ons

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten! De nieuwsbrief wordt één keer per maand verstuurd met nieuwtjes en een overzicht van alle stadswandelingen. Incidenteel kunt u een extra nieuwsbrief ontvangen.

Aanmelden