Recensies

Lees hier de ervaring van onze deelnemers.

*****

In mei 2018 liep Laura van Haarlem City Blog mee met een hofjeswandeling in Haarlem.
Haar blog vind je hier.

*****

Nanja vW. raadt Cicerones aan

17 december 2018

Samen met mijn team van 6 dames heeft Loredana ons een rondleiding gegeven door historisch Haarlem. Het was een koude maar heel zonnige dag in december. Ondanks de kou heeft iedereen er enorm van genoten. De achtergrondinformatie en toelichting die Loredana geeft tijdens de wandeling is precies goed. En niet alleen maar feitjes, maar juist ook de verhalen erachter. Ik kan het echt iedereen aanraden!

*****

Marjan W. bedankt Cicerones

18 november 2018

Dank Loredana, voor je enthousiaste en informatieve verhaal bij onze hofjeswandeling van afgelopen woensdag; we hebben er allemaal van genoten en kijken nu heel anders tegen hofjes aan. Hartelijke groet namens ons allemaal.

*****

Marco A. bedankt Cicerones

16 november 2018

Onder de gelukkige gesternte van rustig herfstweer zijn we onder deskundige begeleiding van Cicerones voorgelicht over de geschiedenis van Haarlem en zijn inwoners. Na afloop van de rondleiding waren we met de gehele groep (10 personen) erover eens dat we nooit meer door Haarlem kunnen lopen zonder naar de grond of naar gevels te staren. Hartelijk dank voor een fijne en informatieve avond.

*****

Carla dJ. bedankt Cicerones

12 november 2018

Met ruim 65 personen de stad Haarlem doorkruisen onder begeleiding van 5 enthousiaste gidsen, het was in één woord geweldig! Wat leer je op een andere manier naar het verleden van Haarlem en het leven en welzijn van zijn bewoners te kijken, dingen waar je normaal geen oog voor zal hebben of bij stil zal staan. De reacties uit de groep waren allemaal positief verrast. Nogmaals bedankt voor de rondleiding.

*****

Gert W. bedankt Cicerones

6 november 2018

Dank voor jouw inzet bij de training van Citystewards. Iedereen was erg enthousiast en verrast door wat ze geleerd hebben.

*****

Mies vD. bedankt Cicerones

15 oktober 2018

Bedankt Loredana, jij brengt de geschiedenis tot leven door je mooie verhalen. Je kan zien dat jij er ook plezier in hebt. Wij hebben veel geleerd van ons eigen geboortestad Amsterdam en nu pas geleden van de wandeling beleg van Haarlem. Leiden is ons volgende uitstapje. Wij hopen dan dat jij weer onze gids bent.

*****

Germie Z. bedankt Cicerones

15 oktober 2018

We hebben een heel fijn weekend gehad in Alkmaar. Mede dankzij jouw stadswandeling met uitleg. We vonden het allemaal een heel leuk onderdeel van ons weekendje. Bedankt nogmaals hiervoor en succes verder!!

*****

Juana B. raadt Cicerones aan

13 oktober 2018

Wat een fijne hofjeswandeling was dit zeg en met een hele aardige gids die zo fijn vertelde dat zij mij inspireerde om meer over hofjes te gaan lezen. Wie weet ga ik wel op sollicitatie bij de regentessen????

*****

Anita N. bedankt Cicerones

10 oktober 2018

Hoi Loredana, ik wilde je nog even bedanken voor de leuke stadswandeling van afgelopen zondag, de dames en ik vonden het erg leuk en hebben genoten!

*****

Hans G. bedankt Cicerones

9 oktober 2018

Een natte dag in het vooruitzicht en we staan 's morgens om 11 uur op het winderige stationsplein met 6 vrienden die een weekend in Haarlem zijn neergestreken. Oh my God dacht ik, wat gaat dit worden....
Het was een leerzame en tevens onderhoudende en amusante tocht onder 'leiding' van Loredana die ons met veel enthousiasme rond leidde.
Kortom een geslaagde wandeling die ik iedereen aanbeveel.

*****

Ben en Dineke H. bedanken Cicerones

7 oktober 2018

We hebben een onwijs leuke en gezellige stadswandeling gehad. Dank voor het regelen op zo'n korte termijn.

*****

Retthy G. bedankt Cicerones

3 oktober 2018

Dank je wel Loredana, het was leuk en mijn collega’s vonden dat ook!

*****

Annette S. bedankt Cicerones

2 oktober 2018

Hallo Loredana,
Het is allemaal prima verlopen hoor vrijdag! Nog bedankt voor de organisatie!
Ik liep mee met gids Hanneke, vol leuke verhalen. Datzelfde hoorde ik ook over de andere gidsen.
Ook het varen en de bierproeverij waren heel geslaagd.

*****

Sven T. bedankt Cicerones

25 september 2018

Loredana en haar collega wisten onze groep, een grote familie met leeftijden van 9-90 jaar, te vermaken met een rondleiding door de stad Leiden. Het was leerzaam en vermakelijk, en zelfs ondanks de aanhoudende harde regen kijken we terug op een geslaagde familie dag, inclusief ontvangst, lunch en borrel, alles georganiseerd door Cicerones.
Dank Loredana en Cicerones!

*****

Stella E. bedankt Cicerones

25 september 2018

We hebben een mooie hofjestocht gehad met een dame die heel veel wist te vertellen. Wat ook nog eens zo genieten was is dat zij zelf ook zo verschrikkelijk enthousiast was over alles!

*****

Jolanda E bedankt Cicerones

19 september 2018

Dankjewel! Het was weer zeer leuk en leerzaam!

*****

Anouk M. beveelt Cicerones aan

10 september 2018

Loredana denkt met je mee om de best mogelijk wandeling voor jouw wensen te vinden. Daarnaast pakt ze zaken snel op en is er veel mogelijk! De wandeling zelf was ook heel interessant en er was geen vraag te veel voor haar.

*****

Jon V. heeft Cicerones beoordeeld - 5 sterren

4 september 2018

Gevelstenentoer was geweldig.

Je kijkt op een andere manier naar de stad Haarlem na deze tour. Duidelijk en helder de geschiedenis van de stad vertelt aan de hand van gevelstenen.

*****

Maria J. bedankt Cicerones
3 september 2018

Heerlijke en mooie beleveniswandeling met erg enthousiaste en open gids. Niet alleen geschiedenis via de grote lijnen en bijbehorende bezienswaardigheden maar ook leuke details om geschiedenis als iets creatiefs en menselijks te kunnen (blijven) beschouwen. Elke bijdrage van een mens kan tot positieve resultaten van schoonheid lijden, nog zichtbaar jaren/eeuwen daarna . Maar ook als een litteken dat ons steeds bij de les blijft houden om onze woonplek de liefde en eer te betonen die het verdient, het evenwicht te herstellen dat toentertijd verloren ging (door onmin, strijd, bezetting). Dat accent binnen de wandeling was erg fijn… en daarom kan iedereen die er woont/verblijft blij zijn met wat zijn/haar stad geeft, en positief gestemd blijven. Zoals ook wij, die er als toerist rondliepen, en van die stad zijn gaan houden met een gids als Antoinette. Dankjewel en alle goeds voor Cicerones en speciaal voor Antoinette.

*****

Thea H. bedankt Cicerones

31 augustus 2018

We hebben een hele leuke rondleiding gehad met een fantastische gids. Dank daarvoor.

*****

Paul H. bedankt Cicerones

30 augustus 2018

Bedankt Loredana, het was geweldig.

*****

Jannet dJ beveelt Cicerones aan

18 augustus 2018

Vandaag de hofjeswandeling door Haarlem gedaan. Wat was dat leuk. Met een leuke groep enkele hofjes bezocht. Loredana als gids, veel informatie over de stad en de hofjes. We hebben enorm genoten. Dank je wel, Loredana, het was TOP.

*****

Marjo J. bedankt Cicerones

16 augustus 2018

[...] wil ik jou nog mailen om jou te bedanken en te complimenteren. Voor de leuke manier van vertellen bij de rondwandeling en het regelen van het adres voor de High Tea. Het was perfect geregeld. Ik heb alleen maar leuke reacties gekregen. Jij hebt bijgedragen om mijn verjaardag tot een onvergetelijke dag te maken. Dank je wel daarvoor.

*****

Gijs19122015 heeft Cicerones beoordeeld - 5 sterren

7 augustus 2018

Leuk, leerzaam, brengt je langs verborgen juweeltjes.

Erg leuke wandelingen die je op plaatsen brengen waar je gewoonlijk zo aan voorbijloopt maar die echte juweeltjes verbergen. Leuk om ook te horen hoe zoiets is ontstaan. De gids maakt er met haar uitleg een prachtig geheel van.

Ik vind zelf de wandelingen van een mooie tijdsduur. Ik plak er daarna nog een lunch aan vast en ik heb een geweldig (half) dagje uit.

*****

Bomansmeisjes heeft Cicerones beoordeeld - 5 sterren

4 augustus 2018

Een echte aanrader!
De hofjeswandeling in Leiden gedaan, met vriendinnen, onder leiding van Loredana.
Erg veel te weten gekomen, Loredana is een zeer vakkundige gids,die geboeid kan vertellen.

*****

Jan-Hylke dJ bedankt Cicerones

17 juli 2018

Was perfect! Sloot goed aan bij de behoefte van de aanwezigen. Een pluim voor Maarten.

*****

Gijs K. heeft Cicerones beoordeeld — 5 sterren

14 juli 2018

Ik heb vandaag de Hofjeswandeling gedaan. Erg leuke rondleiding waarbij Loredana laat zien wat er voor moois verborgen ligt achter sommige grauwe muren. Leuk ook om te horen hoe dit soort zaken is ontstaan. Oases van rust en stilte tijdens een stapje terug in de tijd. Erg van genoten. Tip: ik heb nog wat gegeten bij een eetcafé en had op deze manier een leuk "klein dagje uit".

*****

Henrieke V. bedankt Cicerones

4 juli 2018

Wij hebben genoten. Het weer was schitterend, de lunch was lekker en de wandeling was leuk en interessant. Dank voor de samenwerking en ook (nogmaals) dank voor de gidsen die een leuke wandeling hebben verzorgd.

*****

Joke V. bedankt Cicerones

26 juni 2018

We hebben er geweldig van genoten en alle lof voor Hanneke.

*****

Anja V. heeft Cicerones beoordeeld - 5 sterren

17 juni 2018

Genoten van Loredana’s deskundige rondleiding en de spontane interactie met andere wandelaars maakte de sfeer van de vrijdagochtend compleet. Een echte aanrader en onze groep van drie schoonzussen gaan de Hofjeswandeling in De Jordaan zeker ook doen in de nabije toekomst.

*****

Sandra S. bedankt Cicerones

10 juni 2018

Beste Loredana en Antoinette, Hierbij wil ik namens ons allen jullie hartelijk bedanken voor de leuke en boeiende stadswandeling die we gisteren in Haarlem hebben gemaakt. Antoinette je was een geweldige gids! Ik ga jullie zeker aanbevelen bij andere mensen.

*****

Deborah V. heeft Cicerones beoordeeld - 5 sterren

1 juni 2018

Afgelopen zondag een mooie stadswandeling gemaakt. Het was heel interessant. Door de leuke weetjes en anekdotes die door de gids verteld werden bekijk ik Haarlem nu met andere ogen & zal voortaan ook meer naar de grappige details zoeken in bijvoorbeeld gevels en beelden die Haarlem bezit!

*****

Jenny K. bedankt Cicerones

30 mei 2018

Ik wil graag onze complimenten doorgeven aan Antoinette. Wat een aardige en goeie gids is zij!

*****

Dorris S. heeft Cicerones beoordeeld - 5 sterren

26 mei 2018

Vandaag een heerlijke zonnige hofjeswandeling door Haarlem gehad. Leuke plekjes ontdekt waar je normaal gesproken zo aan voorbij zou lopen! De hofjes zijn een zee van rust in het soms drukke stadsleven daarbuiten. Loredana wist ons alles te vertellen over de oorsprong en de geschiedenis. Top gids! Ga je een dagje uit in Haarlem? Vergeet dan niet een stadswandeling te boeken bij Cicerones!

*****

Gonny V. bedankt Cicerones

25 mei 2018

De groep was heel tevreden, ze hebben een mooie dag gehad! Dank je wel voor het regelen en tot de volgende keer.

*****

Clair K. bedankt Cicerones

22 mei 2018

Wij hebben zeer genoten van de de hofjeswandeling. Allemaal positieve reacties.

*****

Isabelle N. heeft Cicerones beoordeeld - 5 sterren

16 mei 2018

De bijzondere Hofjeswandeling in Haarlem
De hofjeswandeling olv Loredana van Cicerones is een aanrader! Ze is een ervaren gids en dat merk je direct: op een rustige, respectvolle manier vertelt ze inspirerend over plekken waar je normaal gesproken niet komt. Dat maakt deze wandeling uniek! Loredana vertelt over het hofje voordat je er naar binnen gaat en dat maakt dat je aandachtig naar haar verhaal luistert en daarna in het hofje zelf je eigen ervaring (en foto's ;-) kunt opdoen. Van een drukke stad naar een stille groene oase!

*****

Catinca V. heeft Cicerones beoordeeld — 5 sterren

14 mei 2018

Zeer mooie wandeling langs hofjes in Haarlem, een aanrader!

*****

Rob P. heeft Cicerones beoordeeld — 5 sterren

4 mei 2018

Een ontzettend leuke en leerzame stadswandeling door Alkmaar gemaakt. Zeer deskundige gids die boeiend weet te vertellen. Een aanrader!

*****

Romy J. bedankt Cicerones

21 april 2018

We hebben ontzettend genoten van de rondleiding van Antoinette vanmiddag in Leiden. Ze had een leuk verhaal en haakte goed in op onze vragen. Dank u wel.

*****

Ingeborg B. bedankt Cicerones

10 april 2018

Beste Loredana, wilde nog even doorgeven dat we een topdag zondag hebben gehad met Sander.

*****

Anneke N. bedankt Cicerones

4 april 2018

Het was een leuke wandeling gisteren. Nogmaals bedankt.

*****

Klaas P. bedankt Cicerones

19 februari 2018

De rondleiding was prachtig en een heel mooi begin van ons weekend in Haarlem. We hebben ons prima vermaakt en erg veel gezien.
Veel succes toegewenst!

*****

Tineke K. heeft Cicerones beoordeeld — 5 sterren

14 februari 2018

We hebben een gezellige stadswandeling door Leiden gemaakt! Graag tot ziens!

*****

Kea V. bedankt Cicerones

20 december 2017

Het was ontzettend leuk, de stadswandeling door Haarlem! We hebben veel dingen voor het eerst gehoord, en ook wel heel fijn in het Nederlands! Antoinette was een heel enthousiaste gids, ondanks de kou…

*****

Jos V. bedankt Cicerones

2 december 2017

Hallo Loredana, de Hals-Teylerswandeling op 11 november was zeer geslaagd en de gids (Antoinette) professioneel, aangenaam en flexibel inspelend op ons maatverzoek. Dank.

*****

Marinka vM. heeft Cicerones beoordeeld — 5 sterren

22 oktober 2017

Vanochtend in het historisch Haarlem een stadswandeling gehad. Start bij de Amsterdamse poort.....eindpunt Grote Markt. Ik kan alleen maar zeggen. ....een aanrader,ook al kom je er zelf vandaan....voorheen fietste je met een vaart door naar het centrum,en neemt geen dingen in je op,en door deze wandeling word je bewust gemaakt van het mooie historisch Haarlem.Dank je wel Loredana

*****
Suzanne bedankt Cicerones

20 oktober 2017

Ik wilde je nogmaals enorm bedanken voor de prachtige rondleiding afgelopen woensdag! We hebben hele goede reacties gekregen van de mensen die erbij waren en we hebben het zelf ook superleuk gevonden en zeker voor herhaling vatbaar!

*****

Truus vdP. bedankt Cicerones

18 oktober 2017

Het was een heel leuk en gezellige stadswandeling en Antoinette was een goeie gids voor ons groepje. Voor herhaling vatbaar.

*****

Remy B. heeft Cicerones beoordeeld — 5 sterren

18 oktober 2017

Was erg leuk. Ook de verhalen en historie die ze erbij vertelde. Echt een aanrader.

*****

Lea V. bedankt Cicerones

10 oktober 2018

De medewerkers en ikzelf hebben genoten van de wandeling en de uitleg.Dank u wel voor uw service en zeker ook voor het prettige contact de afgelopen tijd.

*****

Marjolein S. heeft Cicerones beoordeeld — 5 sterren

23 september 2017

We hebben vanmiddag een wandeling gemaakt langs de Hofjes. Erg leuke gids, en ook nog eens een zonnetje erbij. Zeer geslaagd!

*****

Elly L. heeft Cicerones beoordeeld — 5 sterren

17 september 2017

Voor onze vriendengroep van een Israëlreis heeft Cicerones een speciale stadswandeling 'Joods verleden van Haarlem' georganiseerd. We hadden in Loredana een uitstekende gids die zich heel goed had voorbereid. Het was een leerzame en verrassende tocht door kleine straatjes en grachten in het centrum, waar nieuwe perspectieven op de geschiedenis van de stad voor ons open gingen.

*****

Ties Z. bedankt Cicerones

17 september 2017

Wij hebben een heel geslaagd weekend achter de rug. Onderdeel daarvan vormde een stadswandeling Haarlem met een gids van Cicerones. Hartelijk dank voor de toewijding en het enthousiasme waarmee de gids ons informeerde over de hofjes en historische plekken van Haarlem. Mijn vrouw en ik wisten het al; Haarlem is een mooie stad met een boeiende geschiedenis. Onze kinderen weten het nu ook. Dank. En natuurlijk voor de prettige manier waarop wij deze wandeling konden regelen.

*****

Henk T. bedankt Cicerones

15 september 2017

We hebben onder de deskundige en onderhoudende leiding van Antoinette een heel leuke wandeling gemaakt. Nogmaals dank aan haar.

*****

Laura T. heeft Cicerones beoordeeld — 5 sterren

24 augustus 2017

Fijne gids, ze kan goed vertellen en doet alles uit haar hoofd. De lengte van de wandeling was precies goed. Mooie dingen weer geleerd en ontdekt over onze mooie stad. Ga zo door!

*****

Angélique L. heeft Cicerones beoordeeld — 5 sterren

29 april 2017

Super gids! Geweldige ochtend gehad!

*****

Ilona dH heeft Cicerones beoordeeld — 5 sterren

28 april 2017

Ruime kennis van de historie van Haarlem wat ook nog eens duidelijk en goed te begrijpen wordt verteld. Ik en mijn man hebben een fijne rondleiding gehad, dank daarvoor!

*****

Paul H. heeft Cicerones beoordeeld — 5 sterren

10 april 2017

Goed en helder verhaal. Leuk om de stad ook anders te zien.

*****

Petra P. heeft Cicerones beoordeeld — 5 sterren

26 maart 2017

Een erg leuke en interessante rondleiding was historisch haarlem. Loredana weet heel veel te vertellen over de geschiedenis van haarlem en haar inwoners. Zeker een aanrader !