Cicerones - Stadswandelingen en groepsarrangementen

Home | Rondleidingen Rotterdam


Rondleiding Rotterdam met gids


Leer Rotterdam écht kennen tijdens een rondleiding met een gids. Deze wereldstad heeft zo veel te bieden dat u ogen tekort komt. Wandel met een gids langs de hoogtepunten en verborgen parels in de stad en geniet van de indrukwekkende verhalen en grappige anekdotes. Na een rondleiding met gids kent de stad geen geheimen meer voor u!


Rotterdam verkennen

Historie | Haven | Culinair | Architectuur | Street Art

Rotterdam is een boeiende stad om te bezoeken. Hoewel dit vrijwel niet meer zichtbaar is, heeft de stad een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. De Laurenskerk, een van de hoogtepunten van de stad, is het enige stenen overblijfsel van het oude centrum. Rotterdam staat tegenwoordig vooral bekend als moderne havenstad. Na de openstelling van de Nieuwe Waterweg ontwikkelde Rotterdam zich zelfs tot een van de belangrijkste havensteden ter wereld. De havengeschiedenis is mede terug te vinden in het karaktervolle Katendrecht en charmante Delfshaven.


Kunst en cultuur

Op het gebied van kunst en cultuur heeft Rotterdam veel te bieden. Het Boijmans Van Beuningen Museum is al jarenlang een toonaangevend kunstmuseum met een uitgebreide collectie schilderijen, beeldhouwwerken en toegepaste kunst. Sinds 2021 is ook het Depot (in de volksmond De Pot) toegankelijk. Het is het eerste voor het publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld. Maar ook op straat is genoeg te zien! Rotterdam heeft een bloeiende street art-scene en op verschillende plekken in de stad zijn prachtige muurschilderingen en andere kunstwerken te zien.


Architectuurstad

Rotterdam heeft een uniek karakter doordat het grootste deel van de stad werd verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog en daarna opnieuw werd opgebouwd met een modern en innovatief ontwerp. De stad staat dan ook bekend om haar indrukwekkende moderne architectuur. De Erasmusbrug, de Kubuswoningen, en de Markthal zijn slechts enkele voorbeelden van opvallende bouwwerken.


Culinaire stad

Als wereldstad heeft Rotterdam een scala aan eet- en drinkmogelijkheden te bieden. De Fenix Food Factory en de Markthal zijn populaire plekken om culinair te genieten. De stad heeft een levendige en dynamische sfeer, vooral in gebieden zoals de Witte de Withstraat, waar je trendy bars, restaurants en boetieks vindt.


Rotterdam biedt een mix van moderne vooruitstrevendheid, culturele rijkdom en levendige atmosfeer, waardoor het een boeiende stad is voor bewoners en bezoekers.


Astrid was onze gids en zij bruist van de energie en mooie verhalen. Een leuke manier om de stad te verkennen.

Diverse rondleidingen Rotterdam

Onze stadsgidsen verzorgen algemene historische rondleidingen en speciale themarondleidingen. Klik hieronder op de rondleiding van uw keuze voor meer informatie.

Stadswandelingen Rotterdam

Rondleiding Rotterdam met privégids


Instaprondleiding Rotterdam

 • Sluit aan bij andere deelnemers.
 • Boek via de agenda.

Cadeaucheque


Nieuwsbrief

 • Blijf op de hoogte van onze rondleidingen.
 • Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Recensies

Contact

Voor vragen over stadswandelingen in Rotterdam kunt u contact opnemen met Loredana Cannas.


info@cicerones.nl
06 - 471 559 40


Agenda stadswandelingen Rotterdam

Sluit aan bij een rondleiding met gids door Rotterdam

Bent u alleen of met een klein groepje? Dan kunt u aansluiten bij een instaprondleiding in Rotterdam. Deze rondleidingen vinden plaats op vaste dagen en tijden. Klik in de agenda door naar de dag van uw keuze en boek uw favoriete rondleiding in Rotterdam.


Recensies

  Sylvia V.

  De wandeling was zeer geslaagd. Mensen vonden het erg leuk en je deed het ook op een leuke spontane manier. We kijken terug op een mooi weekend!

  Jan-Hylke d.J.

  Was perfect! Sloot goed aan bij de behoefte van de aanwezigen. Een pluim voor Maarten.

  Jenny K.

  Ik wil graag onze complimenten doorgeven aan Antoinette. Wat een aardige en goeie gids is zij!

  Mark V.

  Leuke en zeer informatieve wandeling. De gids heeft veel verstand van zaken en weet een mooi tijdsbeeld te schetsen. Kan het iedereen aanraden.

  Juliette M.

  We hebben genoten van de stadswandeling met Monique! Dank voor de fijne communicatie.

  Suzanne

  Ik wilde je nogmaals enorm bedanken voor de prachtige rondleiding afgelopen woensdag! We hebben hele goede reacties gekregen van de mensen die erbij waren en we hebben het zelf ook superleuk gevonden en zeker voor herhaling vatbaar!

  Jeroen D.

  Alles is erg goed gegaan. Leuke gids, die goed aftast wat zijn groep wenst en daar zijn programma op aanpast.

Contact

Cicerones
Loredana Cannas
info@cicerones.nl
06 - 471 559 40

Volg ons

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten! De nieuwsbrief wordt één keer per maand verstuurd met nieuwtjes en een overzicht van alle stadswandelingen. Incidenteel kunt u een extra nieuwsbrief ontvangen.

Aanmelden