Cicerones - Stadswandelingen Het Ontzet van Leiden

Home | Leiden | Het Ontzet van Leiden


Het Ontzet van Leiden

Net als in veel steden in Nederland, werd de Tachtigjarige Oorlog ook op Leids grondgebied uitgevochten. Leiden is bijna een jaar lang belegerd geweest door de Spanjaarden. De bevrijding van de stad was een keerpunt binnen de Opstand; na het beroemde Ontzet van Leiden werden de Spanjaarden verder en verder teruggedrongen en kon de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden gesticht worden. Nog steeds wordt de overwinning van Leiden elk jaar op 3 oktober uitgebreid gevierd.


Leidens Ontzet met een gids

Vraag een offerte aan

Groepen kunnen het hele jaar door een stadswandeling met een privégids boeken. Met een privégids bepaalt u zelf de dag en tijd van uw stadswandeling in Leiden. Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang een voorstel op maat.


Instaprondleiding Ontzet van Leiden

Boek een ticket


In oktober wordt tijdens de Maand van de Geschiedenis iedere zondag van 11.00 - 12.30 uur een instapwandeling aangeboden.


De route voert langs monumenten en historische gebouwen die herinneren aan de strijd van Leidenaren tegen de Spaanse troepen. Wandel mee met een deskundige gids en ontdek alles over het Ontzet van Leiden tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Wat zijn 'glippers', welke rol speelde burgemeester Van der Werff en waarom wordt er in Leiden op 3 oktober hutspot en haring en wittebrood gegeten? Na deze rondleiding zult u de stad nooit meer op dezelfde manier bekijken. Boek uw ticket via de agenda.

Jeroen was de meest ideale gids die we ons maar konden wensen. Een ontzettend aardige, sociale gids die bijzonder goed geïnformeerd was. Het was dan ook een topuitje! 10/10

Meer recensies


Boek uw stadswandeling

Onze instapwandelingen zijn direct online te boeken. Voor stadswandelingen met een privégids verzorgen wij een programma op maat. Hiervoor kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Maak uw keuze via onderstaande buttons.

Boeken  OFFFERTE AANVRAGEN

Agenda

Wat kost de rondleiding Het Ontzet van Leiden?


Hoe lang duurt de rondleiding Het Ontzet van Leiden?

  • De rondleiding Het Ontzet van Leiden duurt 1.5 uur.

Contact

Voor vragen over de wandeling Ontzet van Leiden kunt u contact opnemen met Loredana Cannas.


info@cicerones.nl
06 - 471 559 40