Home | Leiden | Het Ontzet van Leiden

Ontdek de verhalen over het Ontzet van Leiden

Net als in veel steden in Nederland, werd de Tachtigjarige Oorlog ook op Leids grondgebied uitgevochten. Leiden is bijna een jaar lang belegerd geweest door de Spanjaarden. De bevrijding van de stad was echter een keerpunt binnen de Opstand; na het beroemde Ontzet van Leiden werden de Spanjaarden verder en verder teruggedrongen en kon de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden gesticht worden. Nog steeds wordt de overwinning van Leiden elk jaar op 3 oktober uitgebreid gevierd.

Rondleiding langs de mooiste plekjes

Wandel mee met een deskundige gids en ontdek alles over het Ontzet van Leiden tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Wat zijn 'glippers', welke rol speelde burgemeester Van der Werff en waarom wordt er in Leiden op 3 oktober hutspot en haring en wittebrood gegeten? Na deze rondleiding zult u de stad nooit meer op dezelfde manier bekijken.

Het Ontzet van Leiden met een privégids

Wilt u liever met uw eigen groep een stadwandeling met een privégids maken? Ook dat is mogelijk. Met een privégids bepaalt u zelf de dag en tijd van uw rondleiding het Ontzet van Leiden. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en ontvang een voorstel op maat.

We hebben ontzettend genoten van de rondleiding van Antoinette vanmiddag in Leiden. Ze had een leuk verhaal en haakte goed in op onze vragen. Dank u wel.

Meer recensies


Boek uw stadswandeling

Onze instapwandelingen zijn direct online te boeken. Voor stadswandelingen met een privégids verzorgen wij een programma op maat. Hiervoor kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Maak uw keuze via onderstaande buttons.

Boeken  

Agenda

Wat kost een rondleiding over het Ontzet van Leiden?

Tickets voor instapwandelingen

  • € 15, - per persoon

Groepswandelingen met een privégids

  • € 125, - per gids
  • Deze prijs geldt voor groepen vanaf 10 personen.
  • Bestaat uw groep uit minder dan 10 personen, neem dan contact op voor een offerte op maat.

Contact

Voor vragen over de rondleiding over het Ontzet van Leiden kunt u contact opnemen met Loredana Cannas.


info@cicerones.nl
06 - 471 559 40