Cicerones - Stadswandelingen Het Ontzet van Leiden

Home | Leiden | Het Ontzet van Leiden

Het Ontzet van Leiden
Rondleiding met gids

Net als in veel steden in Nederland, werd de Tachtigjarige Oorlog ook op Leids grondgebied uitgevochten. Leiden is bijna een jaar lang belegerd geweest door de Spanjaarden. De bevrijding van de stad was een keerpunt binnen de Opstand; na het beroemde Ontzet van Leiden werden de Spanjaarden verder en verder teruggedrongen en kon de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden gesticht worden. Nog steeds wordt de overwinning van Leiden elk jaar op 3 oktober uitgebreid gevierd.


Het Ontzet van Leiden
Instaprondleidingen

In oktober wordt iedere zondag van 11.00 - 12.30 uur een instapwandeling aangeboden.

De route voert langs monumenten en historische gebouwen die herinneren aan de strijd van Leidenaren tegen de Spaanse troepen. Wandel mee met een deskundige gids en ontdek alles over het Ontzet van Leiden tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Wat zijn 'glippers', welke rol speelde burgemeester Van der Werff en waarom wordt er in Leiden op 3 oktober hutspot en haring en wittebrood gegeten? Na deze rondleiding zult u de stad nooit meer op dezelfde manier bekijken.

Bekijk hieronder de agenda en boek een ticket voor de dag van uw keuze.


Het Ontzet van Leiden
Rondleiding met een privégids

Groepen kunnen het hele jaar door een stadswandeling met een privégids boeken. Met een privégids bepaalt u zelf de dag en tijd van uw stadswandeling in Leiden.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en ontvang een voorstel op maat.


We hebben ontzettend genoten van de rondleiding van Antoinette vanmiddag in Leiden. Ze had een leuk verhaal en haakte goed in op onze vragen. Dank u wel.

Meer recensies


Boek uw stadswandeling

Onze instapwandelingen zijn direct online te boeken. Voor stadswandelingen met een privégids verzorgen wij een programma op maat. Hiervoor kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Maak uw keuze via onderstaande buttons.

Boeken  

Agenda

Wat kost de rondleiding Ontzet van Leiden?

Tickets voor instapwandelingen

  • € 12, 50 per persoon

Groepswandelingen met een privégids

  • Vraag een offerte op maat aan
  • Voor grote groepen worden meerdere gidsen ingezet.

De rondleiding Ontzet van Leiden duurt 1.5 uur.

Contact

Voor vragen over de wandeling Ontzet van Leiden kunt u contact opnemen met Loredana Cannas.


info@cicerones.nl
06 - 471 559 40