Cicerones - Stadswandelingen en groepsarrangementen

Home | Rondleidingen Zutphen


Rondleiding Zutphen met gids


Deze bijzondere Hanzestad aan de IJssel ontdekt u het best tijdens een rondleiding met een gids. Laat u verrassen door het authentieke karakter van Zutphen en wandel mee door de smalle straatjes en steegjes van deze prachtige stad aan de IJssel. Onze gidsen delen de mooiste verhalen en wisselen historische wetenswaardigheden af met een vleugje humor en smakelijke anekdotes.


Hanzestad aan de IJssel

Historie | Hanze | Horeca | Musea | Hofjes

Zutphen is een geweldige stad om te bezoeken. De stad heeft een rijke geschiedenis en ademt met de smalle straatjes, historische gevels en verborgen hofjes een charmante en authentieke sfeer. Monumenten als de Wijnhuistoren, Drogenapstoren en Berkelpoort herinneren aan vervlogen tijden.


Een van de indrukwekkendste bezienswaardigheden is de Walburgiskerk. Deze imposante kerk herbergt een unieke middeleeuwse bibliotheek, de Librije. Het is een van de weinige overgebleven middeleeuwse kettingbibliotheken ter wereld. Voor liefhebbers van cultuur biedt Zutphen verschillende musea, waaronder het Museum Henriette Polak en het Stedelijk Museum Zutphen, dat de geschiedenis en cultuur van de stad belicht.


Gastvrij en gezellig

Wie de stad vooral bezoekt voor de bourgondische sfeer komt evenmin tekort. Zutphen staat bekend om de vele gezellige restaurants en cafés. In de zomer is het na een stadswandeling of zomeravondwandeling heerlijk nagenieten op een van de sfeervolle terrassen. In de winter raden we de winterwandeling met een warme drank bij De Pelikaan of een ander knus koffietentje aan. Voor een combinatie met een diner boekt u een avondwandeling, want juist in het donker is Zutphen sprookjesachtig mooi.


Door de vriendelijke sfeer en compactheid van de binnenstad is Zutphen ook een populaire stad voor gezinnen met kinderen. Tijdens onze stadswandeling met speurtocht leren de kinderen spelenderwijs over de geschiedenis van de stad.


Zutphen is een verkenning waard, of u nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis en cultuur van de stad of gewoon wilt genieten van de gastvrije en ontspannen sfeer.


Wij hebben vandaag super genoten van de stadswandeling. Het was erg leuk en leerzaam. En wat deed ineke het vol passie en liefde.

Meer recensies


Diverse rondleidingen Zutphen

Onze stadsgidsen verzorgen algemene historische rondleidingen door de stad en speciale themarondleidingen. Klik hieronder op de wandeling van uw keuze voor meer informatie.

Stadswandelingen Zutphen

Rondleiding Zutphen met privégids


Instaprondleiding Zutphen

 • Sluit aan bij andere deelnemers.
 • Boek via de agenda.

Cadeaucheque


Nieuwsbrief

 • Blijf op de hoogte van onze rondleidingen.
 • Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Recensies

Contact

Voor vragen over stadswandelingen in Zutphen kunt u contact opnemen met Loredana Cannas.


info@cicerones.nl
06 - 471 559 40Recensies

  Sylvia V.

  De wandeling was zeer geslaagd. Mensen vonden het erg leuk en je deed het ook op een leuke spontane manier. We kijken terug op een mooi weekend!

  Jan-Hylke d.J.

  Was perfect! Sloot goed aan bij de behoefte van de aanwezigen. Een pluim voor Maarten.

  Jenny K.

  Ik wil graag onze complimenten doorgeven aan Antoinette. Wat een aardige en goeie gids is zij!

  Mark V.

  Leuke en zeer informatieve wandeling. De gids heeft veel verstand van zaken en weet een mooi tijdsbeeld te schetsen. Kan het iedereen aanraden.

  Juliette M.

  We hebben genoten van de stadswandeling met Monique! Dank voor de fijne communicatie.

  Suzanne

  Ik wilde je nogmaals enorm bedanken voor de prachtige rondleiding afgelopen woensdag! We hebben hele goede reacties gekregen van de mensen die erbij waren en we hebben het zelf ook superleuk gevonden en zeker voor herhaling vatbaar!

  Jeroen D.

  Alles is erg goed gegaan. Leuke gids, die goed aftast wat zijn groep wenst en daar zijn programma op aanpast.

Contact

Cicerones
Loredana Cannas
info@cicerones.nl
06 - 471 559 40

Volg ons

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten! De nieuwsbrief wordt één keer per maand verstuurd met nieuwtjes en een overzicht van alle stadswandelingen. Incidenteel kunt u een extra nieuwsbrief ontvangen.

Aanmelden