Cicerones - Stadswandelingen De jonge Rembrandt

Home | Leiden | De jonge Rembrandt

De jonge Rembrandt in Leiden

Rembrandt Harmenszoon van Rijn is zo bekend dat hij zijn achternaam niet meer nodig heeft. De naam ‘Rembrandt’ is genoeg om bij eenieder associaties op te roepen van grootse, levendige schilderijen; duistere taferelen waar het licht van af spat; portretten waarvan het onderwerp zo uit het doek lijkt te kunnen stappen. Rembrandt mag zich met recht een van de belangrijkste schilders uit de Nederlandse geschiedenis noemen. Hij verwierf zijn glorie vooral in Amsterdam, maar is geboren, opgegroeid en begonnen in Leiden. Deze historische stad barst dan ook nog van de herinneringen aan Hollands meest vooraanstaande meester-schilder.


De Jonge Rembrandt in Leiden
Instapwandelingen

In de maanden juni en oktober wordt iedere zondag, van 14.30 - 16.00 uur een instapwandeling aangeboden.

De stadswandeling in Leiden voert langs de mooiste en meest bijzondere plekjes die herinneren aan de jonge Rembrandt in Leiden. Van de plek waar hij werd geboren, tot aan de school waar hij les kreeg en het atelier van zijn eerste leermeester. De gids vertelt over het leven van de jonge schilder en de roerige tijd waarin hij leefde.

Bekijk hieronder de agenda en boek een ticket voor de dag van uw voorkeur.


De Jonge Rembrandt in Leiden
Rondleiding met een privégids

Groepen kunnen het hele jaar door een stadswandeling met een privégids boeken. Met een privégids bepaalt u zelf de dag en tijd van uw stadswandeling in Leiden.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en ontvang een voorstel op maat.


Leuke en zeer informatieve wandeling. De gids heeft veel verstand van zaken en weet een mooi tijdsbeeld te schetsen. Kan het iedereen aanraden.

Meer recensies


Boek uw stadswandeling

Onze instapwandelingen zijn direct online te boeken. Voor stadswandelingen met een privégids verzorgen wij een programma op maat. Hiervoor kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Maak uw keuze via onderstaande buttons.

Boeken  

Agenda

Wat kost een Rembrandtwandeling in Leiden?

Tickets voor instapwandelingen

  • € 15, - per persoon

Groepswandelingen met een privégids

  • € 100, - per gids
  • Voor grote groepen worden meerdere gidsen ingezet.
  • Vraag een offerte op maat aan
De Rembrandtwandeling in Leiden duurt 1.5 uur.

Contact

Voor vragen over de Rembrandtwandeling in Leiden kunt u contact opnemen met Loredana Cannas.


info@cicerones.nl
06 - 471 559 40