Cicerones - Stadswandelingen en groepsarrangementen

Home | Rondleidingen Amersfoort


Rondleidingen Amersfoort met gids


Amersfoort ontdekken? Tijdens een rondleiding met een gids ziet u zo veel meer in deze prachtige, historische stad. Laat u rondleiden langs de beroemde muurhuizen en leer meer over de Koppelpoort en Lange Jan. Geniet van de Amersfoortse straatjes en stegen terwijl u luistert naar verhalen over de Amersfoortse kei, Sint Joris en de Draak en Johan van Oldenbarnevelt. Onze bevlogen stadsgidsen vertellen over de rijke geschiedenis en markante inwoners van de stad. Met een rondleiding met gids mist u niets van Amersfoort.


Amersfoort ontdekken

Historie | Culinair | Muurhuizen | Bier | Speurtocht

Amersfoort is een leuke stad om te ontdekken. De stad heeft een prachtige historische binnenstad met goed bewaarde middeleeuwse architectuur. Wandel door de smalle straatjes, langs grachten en over pleinen om de charme van het historische stadscentrum te ervaren. De Onze Lieve Vrouwetoren, ook wel bekend als de Lange Jan, is een opvallende toren die hoog boven de stad uitsteekt en beklommen kan worden. Ook de Muurhuizen vormen een hoogtepunt in Amersfoort vanwege hun historische betekenis en pittoreske uitstraling. Wandelend langs deze huizen die op de fundamenten van de oude stadsmuur zijn gebouwd, geniet u een de unieke historische charme van de stad.


Amersfoort: Schilderachtig en mysterieus

De stadspoorten vormen een belangrijk deel van het historische karakter van Amersfoort. Een van de meest opvallende en iconische bezienswaardigheden is de Koppelpoort. Deze middeleeuwse stadspoort dateert uit de 14e eeuw en is een uniek voorbeeld van een dubbele waterpoort. Het combineert een landpoort en een waterpoort over de rivier de Eem. Ook de Kamperbinnenpoort en de Monnikendam verdienen een vermelding als overblijfselen van de stadsmuur. De poorten bieden niet alleen een glimp van het verleden, maar ook een pittoresk decor voor wandelingen en foto's. Tijdens een zomeravondwandeling of wandeling in het donker zorgen de poorten zelfs voor een mysterieuze sfeer.


Kunst & Cultuur in Amersfoort

Een rondleiding in Amersfoort is goed te combineren met een bezoek aan een van de Amersfoortse musea. Museum Flehite is een kunst- en cultuurhistorisch museum en het Mondriaanhuis is gewijd aan het leven en werk van de beroemde Nederlandse kunstenaar Piet Mondriaan. Kunsthal KAdE biedt tentoonstellingen aan op het gebied van hedendaagse/moderne kunst, architectuur, vormgeving & design en eigentijdse beeldcultuur.


Amersfoortse culinaire schatten

Op culinair gebied biedt Amersfoort niet alleen een smaakvolle variëteit aan culinaire ervaringen, maar ook een verbinding met haar bierhistorie die teruggaat tot in de middeleeuwen. Amersfoort heeft een boeiende geschiedenis op het gebied van bierbrouwen. In het verleden kende de stad een bloeiende bierindustrie, met verschillende brouwerijen die hun stempel op de stad drukten. Door de combinatie van culinaire diversiteit en historisch erfgoed is Amersfoort een intrigerende bestemming voor fijnproevers en liefhebbers van lokale tradities.


Amersfoort combineert geschiedenis, cultuur en moderne voorzieningen, waardoor het een aantrekkelijke stad is voor zowel bewoners als bezoekers die meer willen ontdekken dan alleen de grote steden in Nederland.


Diverse rondleidingen Amersfoort

Onze stadsgidsen verzorgen algemene historische rondleidingen door Amersfoort en speciale themarondleidingen. Klik hieronder op de wandeling van uw keuze voor meer informatie.

Stadswandelingen Amersfoort

Rondleiding Amersfoort met privégids


Instaprondleiding Amersfoort

 • Sluit aan bij andere deelnemers.
 • Boek via de agenda.

Cadeaucheque


Nieuwsbrief

 • Blijf op de hoogte van onze rondleidingen.
 • Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Recensies

Contact

Voor vragen over stadswandelingen in Amersfoort kunt u contact opnemen met Loredana Cannas.


info@cicerones.nl
06 - 471 559 40


Agenda stadswandelingen Amersfoort

Sluit aan bij een rondleiding met gids door Amersfoort

Bent u alleen of met een klein groepje? Dan kunt u aansluiten bij een instaprondleiding in Amersfoort. Deze rondleidingen vinden plaats op vaste dagen en tijden. Klik in de agenda door naar de dag van uw keuze en boek uw favoriete rondleiding in Amersfoort.


Recensies

  Sylvia V.





  De wandeling was zeer geslaagd. Mensen vonden het erg leuk en je deed het ook op een leuke spontane manier. We kijken terug op een mooi weekend!

  Jan-Hylke d.J.





  Was perfect! Sloot goed aan bij de behoefte van de aanwezigen. Een pluim voor Maarten.

  Jenny K.





  Ik wil graag onze complimenten doorgeven aan Antoinette. Wat een aardige en goeie gids is zij!

  Mark V.





  Leuke en zeer informatieve wandeling. De gids heeft veel verstand van zaken en weet een mooi tijdsbeeld te schetsen. Kan het iedereen aanraden.

  Juliette M.





  We hebben genoten van de stadswandeling met Monique! Dank voor de fijne communicatie.

  Suzanne





  Ik wilde je nogmaals enorm bedanken voor de prachtige rondleiding afgelopen woensdag! We hebben hele goede reacties gekregen van de mensen die erbij waren en we hebben het zelf ook superleuk gevonden en zeker voor herhaling vatbaar!

  Jeroen D.





  Alles is erg goed gegaan. Leuke gids, die goed aftast wat zijn groep wenst en daar zijn programma op aanpast.

Contact

Cicerones
Loredana Cannas
info@cicerones.nl
06 - 471 559 40

Volg ons

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten! De nieuwsbrief wordt één keer per maand verstuurd met nieuwtjes en een overzicht van alle stadswandelingen. Incidenteel kunt u een extra nieuwsbrief ontvangen.

Aanmelden