Cicerones - Stadswandelingen Johannes Vermeer

Home | Delft | Johannes Vermeer


Johannes Vermeer in Delft

Johannes Vermeer is een van de belangrijkste schilders die Delft ooit heeft voortgebracht. Bekend van werken als het Melkmeisje en het Meisje met de parel wordt hij vaak in één adem genoemd met grootmeesters als Rembrandt van Rijn en Frans Hals. Vermeer werd in 1632 geboren als zoon van een satijnwever. Zijn vader was echter ook kunsthandelaar en de kleine Johannes kreeg de interesse voor schilderen zo van huis uit mee. Om te kunnen trouwen met zijn geliefde werd Vermeer rooms-katholiek. Helaas stortte de schilder al op jonge leeftijd in, naar verluid was dit nadat de kunstmarkt instortte als gevolg van het Rampjaar (1672). Vermeer werd begraven in de Oude Kerk. Hij liet elf kinderen en een klein oeuvre na.

 Opeens sta je oog in oog met het melkmeisje 

Johannes Vermeer Wandeling Delft

Instapwandelingen | Boek een ticket

  • In de maanden juni en oktober wordt iedere zondag een instapwandeling aangeboden.

Maak kennis met een van de grootste schilders uit de Gouden Eeuw! Wandel mee met een enthousiaste gids en ontdek alles over Johannes Vermeer en zijn Delft. Tijdens de Johannes Vermeer Wandeling voert de gids u mee langs plekken waar de beroemde schilder gewoond en gewerkt heeft, terwijl u luistert naar de verhalen over het bewogen leven van de kunstschilder.

Boek een ticket
voor uw Vermeer Wandeling in Delft.


Rondleiding Johannes Vermeer Delft

Met een privégids | Vraag een offerte aan

Wilt u liever met uw eigen groep een hofjeswandeling met een privégids maken? Ook dat is mogelijk. Met een privégids bepaalt u zelf de dag en tijd van uw hofjeswandeling in Haarlem.

Vraag een offerte aan
voor uw Vermeer Rondleiding in Delft.


Combineer met het Vermeer Centrum Delft

Maak een tijdreis door de 17e eeuw en combineer de Vermeer Wandeling met een bezoek aan het Vermeer Centrum Delft. Het centrum is gevestigd op de historische locatie van het voormalige St. Lucasgilde, waar Vermeer jarenlang hoofdman van de schilders was.

Wij hebben ontzettend genoten van deze wandeling, fantastische enthousiaste gids. Wij gaan zeker in de toekomst nogmaals boeken. Gewoon Top!

Meer recensies

Offerte aanvragen

Vraag via onderstaande button een vrijblijvende offerte aan voor een stadswandeling of groepsarrangement en ontvang een programma op maat.

Wat kost de Vermeer Wandeling in Delft?

Tickets voor instapwandelingen

  • € 15, - p.p.

Groepswandelingen met een privégids

  • € 100, - per gids.
  • Voor grote groepen worden meerdere gidsen ingezet.
  • Vraag een offerte op maat aan.

De Vermeer Wandeling in Delft duurt 1.5 uur.

Contact

Voor vragen over de Johannes Vermeer Wandeling in Haarlem kunt u contact opnemen met Loredana Cannas.


info@cicerones.nl
06 - 471 559 40