Cicerones - Stadswandelingen en groepsarrangementen

Home | Rondleidingen Schiedam


Rondleiding Schiedam met gids


Ontdek Schiedam tijdens een rondleiding met gids. Verken de historische jeneverstad waar molens en monumenten herinneren aan een rijk verleden. Wilt u meer weten over de geschiedenis, architectuur en lokale cultuur van de stad? Wandel dan mee met een van onze stadsgidsen langs monumenten en historische windmolens die de hoogste ter wereld zijn. Kom meer te weten over de geschiedenis van de molens en de jeneverproductie waar Schiedam om bekend staat. Onze lokale stadsgidsen beschikken over een uitgebreide kennis van de stad en delen graag bijzondere verhalen en smakelijke anekdotes met u. Zij nemen u mee langs de hoogtepunten en laten u de minder bekende pareltjes van de stad zien.


Schiedam ontdekken

Historie | Molens | Horeca | Jenever | Speurtocht

Schiedam is een boeiende stad om te bezoeken. In de historische binnenstad is de rijke geschiedenis van de stad nog steeds zichtbaar. De jeneverstad staat bekend om haar historische molens en pakhuizen. Naast molens zijn er in Schiedam ook andere historische gebouwen, kerken en monumenten die de moeite van het bekijken waard zijn. De Grote- of Sint Janskerk is het oudste gebouw van de stad en een opvallende bezienswaardigheid. Schiedam heeft mooie grachten en havens die zorgen voor een sfeervolle omgeving. Langs het water vind je gezellige terrassen en restaurants.


Molens

Wist u dat de hoogste windmolen van de wereld in Schiedam te vinden is? De Schiedamse molens zijn iconisch en vormen een belangrijk onderdeel van het stadsgezicht. Het is mogelijk om een aantal molens te bezoeken en meer te leren over de geschiedenis van de jeneverproductie, waar Schiedam bekend om staat. Heeft u liever een kopje koffie dan jenever, dan biedt Schiedam langs de grachten en in het historische centrum een diversiteit aan gezellige en sfeervolle cafés, sommige met een terras aan het water. In de winter raden we dan ook aan voor een winterwandeling met koffiepauze te kiezen.

Een rustige en ontspannen wandeling door de historische binnenstad kan ook leuk zijn voor kinderen, vooral als ze geïnteresseerd zijn in geschiedenis. Met een speurtocht kunt u samen de oude gebouwen, molens en grachten verkennen.


Schiedam biedt een combinatie van historie, cultuur, ambachten en gezelligheid, waardoor het een aantrekkelijke stad is om te verkennen.


Deskundig, onderhoudend, prettig in het contact en perfect getimede rondleiding gehad.

Diverse rondleidingen Schiedam

Onze stadsgidsen verzorgen algemene historische rondleidingen door de stad en speciale themarondleidingen. Klik hieronder op de wandeling van uw keuze voor meer informatie.


Rondleiding Schiedam met privégids


Instaprondleiding Schiedam

 • Sluit aan bij andere deelnemers.
 • Boek via de agenda.

Cadeaucheque


Nieuwsbrief

 • Blijf op de hoogte van onze rondleidingen.
 • Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Recensies

Contact

Voor vragen over stadswandelingen in Schiedam kunt u contact opnemen met Loredana Cannas.


info@cicerones.nl
06 - 471 559 40Recensies

  Sylvia V.

  De wandeling was zeer geslaagd. Mensen vonden het erg leuk en je deed het ook op een leuke spontane manier. We kijken terug op een mooi weekend!

  Jan-Hylke d.J.

  Was perfect! Sloot goed aan bij de behoefte van de aanwezigen. Een pluim voor Maarten.

  Jenny K.

  Ik wil graag onze complimenten doorgeven aan Antoinette. Wat een aardige en goeie gids is zij!

  Mark V.

  Leuke en zeer informatieve wandeling. De gids heeft veel verstand van zaken en weet een mooi tijdsbeeld te schetsen. Kan het iedereen aanraden.

  Juliette M.

  We hebben genoten van de stadswandeling met Monique! Dank voor de fijne communicatie.

  Suzanne

  Ik wilde je nogmaals enorm bedanken voor de prachtige rondleiding afgelopen woensdag! We hebben hele goede reacties gekregen van de mensen die erbij waren en we hebben het zelf ook superleuk gevonden en zeker voor herhaling vatbaar!

  Jeroen D.

  Alles is erg goed gegaan. Leuke gids, die goed aftast wat zijn groep wenst en daar zijn programma op aanpast.

Contact

Cicerones
Loredana Cannas
info@cicerones.nl
06 - 471 559 40

Volg ons

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten! De nieuwsbrief wordt één keer per maand verstuurd met nieuwtjes en een overzicht van alle stadswandelingen. Incidenteel kunt u een extra nieuwsbrief ontvangen.

Aanmelden