Cicerones - Stadswandelingen en groepsarrangementen

Home | Rondleidingen Schagen


Rondleidingen Schagen met gids


Schagen ontdekken? Tijdens een rondleiding met een gids ziet u zo veel meer in deze gezellige stad vol verhalen. Laat u rondleiden langs de indrukwekkende Kasteeltorens van Slot Schagen en de Grote Kerk. Op de speciale marktdagen bruist de stad volop en is een bezoek aan deze verrassend sfeervolle stad een bezoekje meer dan waard. Geniet van de gezellige straatjes en luister naar de verhalen over de folklore van de stad en haar markante inwoners. Met een rondleiding met gids mist u niets van het charmante Schagen.


Schagen ontdekken

Historie | Folklore | Horeca | Markt | Speurtocht

Het centrum van Schagen is compact en goed te voet te ontdekken. Het meest markante gebouw in de historische binnenstad is het oude Slot Schagen, een kasteelachtig gebouw dat dateert uit de 15e eeuw. Hoewel het tegenwoordig dienstdoet als hotel-restaurant, is het ook mogelijk om het te bezoeken en meer te leren over de geschiedenis.


Historische Markt

Het gezellig centrum van Schagen vormt een charmant decor voor culturele evenementen. De stad staat bekend om haar historische markt tijdens de zomermaanden. Deze West-Friese Folklore Markt, die wekelijks wordt gehouden, biedt een kleurrijk spektakel met traditionele klederdrachten, optochten en marktkramen. De markt vindt midden in het centrum plaats waar een grote verscheidenheid aan restaurants en terrassen zorgt voor een gezellige sfeer.


In de winter raden we de speciale winterwandeling aan met een tussenstop in een van de sfeervolle cafés. Voor de kinderen zijn er speciale kinderactiviteiten waardoor Schagen een gezinsvriendelijke stad is. Met onze stadswandeling met speurtocht kunnen de kinderen ook spelenderwijs kennis maken met de geschiedenis van de stad.


Of u naar Schagen komt voor de markt, culturele bezienswaardigheden of gewoon om te genieten van de gezelligheid van de stad, Schagen is een bezoek meer dan waard.


Met Cicerones al een aantal stadswandelingen gedaan. Altijd met een bevlogen gids.

Meer recensies


Diverse rondleidingen Schagen

Onze stadsgidsen verzorgen algemene historische rondleidingen door de stad en speciale rondleidingen op maat. Klik hieronder op de wandeling van uw keuze voor meer informatie.

Rondleiding Schagen met privégids


Instaprondleiding Schagen

 • Sluit aan bij andere deelnemers.
 • Boek via de agenda.

Cadeaucheque


Nieuwsbrief

 • Blijf op de hoogte van onze rondleidingen.
 • Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Recensies

Contact

Voor vragen over stadswandelingen in Schagen kunt u contact opnemen met Loredana Cannas.


info@cicerones.nl
06 - 471 559 40


Agenda stadswandelingen Schagen


Recensies

  Sylvia V.

  De wandeling was zeer geslaagd. Mensen vonden het erg leuk en je deed het ook op een leuke spontane manier. We kijken terug op een mooi weekend!

  Jan-Hylke d.J.

  Was perfect! Sloot goed aan bij de behoefte van de aanwezigen. Een pluim voor Maarten.

  Jenny K.

  Ik wil graag onze complimenten doorgeven aan Antoinette. Wat een aardige en goeie gids is zij!

  Mark V.

  Leuke en zeer informatieve wandeling. De gids heeft veel verstand van zaken en weet een mooi tijdsbeeld te schetsen. Kan het iedereen aanraden.

  Juliette M.

  We hebben genoten van de stadswandeling met Monique! Dank voor de fijne communicatie.

  Suzanne

  Ik wilde je nogmaals enorm bedanken voor de prachtige rondleiding afgelopen woensdag! We hebben hele goede reacties gekregen van de mensen die erbij waren en we hebben het zelf ook superleuk gevonden en zeker voor herhaling vatbaar!

  Jeroen D.

  Alles is erg goed gegaan. Leuke gids, die goed aftast wat zijn groep wenst en daar zijn programma op aanpast.

Contact

Cicerones
Loredana Cannas
info@cicerones.nl
06 - 471 559 40

Volg ons

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten! De nieuwsbrief wordt één keer per maand verstuurd met nieuwtjes en een overzicht van alle stadswandelingen. Incidenteel kunt u een extra nieuwsbrief ontvangen.

Aanmelden