Cicerones - Stadswandelingen en groepsarrangementen

Home | Rondleidingen Kampen


Rondleiding Kampen met gids


Ontdek Kampen tijdens een rondleiding met gids. Hanzestad Kampen is een eeuwenoud stadje met een buitengewoon levendig karakter. Kampen krijgt haar authentieke uitstraling door het uitzicht vanaf de IJssel, de indrukwekkende stadspoorten, de Stadsbrug met gouden wielen en de vele monumenten in de historische binnenstad. Kampen is echt een stadje dat u gezien moet hebben en met een rondleiding met gids mist u niets van deze bijzondere Hanzestad.


Kampen ontdekken

Historie | Hanzestad | Horeca | Musea | Speurtocht

Kampen is een heerlijk stad om te ontdekken, vooral voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur. De stad staat bekend om haar historische charme en heeft een rijke geschiedenis die nog steeds zichtbaar is in de goed bewaard gebleven historische binnenstad. Er zijn prachtige monumentale gebouwen, kerken en stadspoorten die de sfeer van het verleden oproepen. In de middeleeuwen was Kampen een belangrijke Hanzestad, wat bijdraagt aan de historische betekenis van de stad. De Hanzetijd heeft Kampen gevormd tot een welvarende handelsstad, en dat zie je terug in de architectuur en de indeling van de stad. Cultuurliefhebbers waarderen ook de musea in de stad. Het Stedelijk Museum Kampen en het Ikonenmuseum zijn interessante plekken om meer te leren over de lokale geschiedenis en kunst.


Gezelligheid

Kampen staat bekend om haar vriendelijke en gezellige sfeer. In de charmante binnenstad is het heerlijk struinen langs boetiekjes en ambachtelijke winkeltjes. De historische binnenstad van Kampen biedt bovendien een verscheidenheid aan gezellige cafés en restaurants. In de winterperiode raden we u aan te kiezen voor een winterwandeling met een tussenstop voor een warme drank in een van de gezellige cafés. In de zomer kunt u na een stadswandeling of zomeravondwandeling neerstrijken op een van de gezellige terrassen.

Doordat Kampen een compacte stad is, wordt de stad ook door gezinnen met kinderen gewaardeerd. De stad biedt een rustige en ontspannen sfeer die als vriendelijk en welkom wordt ervaren. Met een speurtocht langs oude gebouwen en stadspoorten maken kinderen spelenderwijs kennis met de historie van de stad.


Kampen heeft als historische Hanzestad een unieke charme en een ontspannen sfeer die het aantrekkelijk maakt voor een bezoek, vooral voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur.


We hebben een heerlijke dag gehad gisteren. Jonn is een erg intelligente en spraakzame gids. Hij heeft ons een mooi stuk van Kampen laten zien met prachtige verhalen en inzichten in de vele ontwikkelingen van Kampen.

Diverse rondleidingen Kampen

Onze stadsgidsen verzorgen algemene historische rondleidingen door de stad en speciale themarondleidingen. Klik hieronder op de wandeling van uw keuze voor meer informatie.

Stadswandelingen Kampen

Rondleiding Kampen met privégids


Instaprondleiding Kampen

 • Sluit aan bij andere deelnemers.
 • Boek via de agenda.

Cadeaucheque


Nieuwsbrief

 • Blijf op de hoogte van onze rondleidingen.
 • Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Recensies

Contact

Voor vragen over stadswandelingen in Kampen kunt u contact opnemen met Loredana Cannas.


info@cicerones.nl
06 - 471 559 40Recensies

  Sylvia V.

  De wandeling was zeer geslaagd. Mensen vonden het erg leuk en je deed het ook op een leuke spontane manier. We kijken terug op een mooi weekend!

  Jan-Hylke d.J.

  Was perfect! Sloot goed aan bij de behoefte van de aanwezigen. Een pluim voor Maarten.

  Jenny K.

  Ik wil graag onze complimenten doorgeven aan Antoinette. Wat een aardige en goeie gids is zij!

  Mark V.

  Leuke en zeer informatieve wandeling. De gids heeft veel verstand van zaken en weet een mooi tijdsbeeld te schetsen. Kan het iedereen aanraden.

  Juliette M.

  We hebben genoten van de stadswandeling met Monique! Dank voor de fijne communicatie.

  Suzanne

  Ik wilde je nogmaals enorm bedanken voor de prachtige rondleiding afgelopen woensdag! We hebben hele goede reacties gekregen van de mensen die erbij waren en we hebben het zelf ook superleuk gevonden en zeker voor herhaling vatbaar!

  Jeroen D.

  Alles is erg goed gegaan. Leuke gids, die goed aftast wat zijn groep wenst en daar zijn programma op aanpast.

Contact

Cicerones
Loredana Cannas
info@cicerones.nl
06 - 471 559 40

Volg ons

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten! De nieuwsbrief wordt één keer per maand verstuurd met nieuwtjes en een overzicht van alle stadswandelingen. Incidenteel kunt u een extra nieuwsbrief ontvangen.

Aanmelden