Cicerones - Stadswandelingen en groepsarrangementen

Home | Rondleidingen Enkhuizen


Rondleiding Enkhuizen met gids


Het pittoreske Enkhuizen ontdekt u het best tijdens een rondleiding met een gids. Enkhuizen heeft een goed bewaard gebleven historische binnenstad met smalle straatjes, oude gevels en sfeervolle pleinen. Tijdens de rondleiding krijgt u een indruk van het rijke verleden van de stad. Onze lokale gidsen geven u graag meer inzicht in de geschiedenis van Enkhuizen en delen graag de interessante verhalen en smakelijke anekdotes achter de gevels met u.


Enkhuizen ontdekken

Historie | Zuiderzeemuseum | Horeca | Haring | Speurtocht

Enkhuizen is een bezienswaardige stad met een rijke geschiedenis. De stad aan het IJsselmeer biedt verschillende bezienswaardigheden en activiteiten die de moeite waard zijn. Enkhuizen heeft een goed bewaard gebleven historische binnenstad en wordt gewaardeerd om haar historische charme. De smalle straatjes en oude gebouwen geven u het gevoel terug in de tijd te stappen.


Sprookjesachtig

Langs de oude haven met historische schepen en charmante terrassen heeft Enkhuizen zelfs een sprookjesachtige uitstraling. 's Avonds verlichten de lantaarnpalen de grachten, wat bijdraagt aan de romantische ambiance. Het stadsgezicht wordt bepaald door De Dromedaris, een oude stadspoort en verdedigingstoren. Het is mogelijk de toren te beklimmen en te genieten van een prachtig uitzicht over de stad.

Enkhuizen heeft diverse restaurants en gezellige terrassen waar het heerlijk genieten is van lokale gerechten en een ontspannen sfeer. In de winterperiode raden we u aan te kiezen voor een winterwandeling met een tussenstop voor een warme drank in een van de gezellige cafés. In de zomer kunt u na de stadswandeling of zomeravondwandeling neerstrijken op een van de gezellige terrassen.


Zuiderzeemuseum

De bekendste attractie in de stad is het Zuiderzeemuseum. Dit openluchtmuseum biedt een unieke ervaring waarbij je meer te weten komt over het leven rondom de voormalige Zuiderzee. Een bezoek aan het museum is dan ook uitstekend te combineren met een rondleiding door het centrum. De combinatie van historie en gemoedelijke sfeer maakt Enkhuizen ook een leuke bestemming voor gezinnen met kinderen. Met onze stadswandeling met speurtocht ontdekken de kinderen de stad spelenderwijs.


Of u geïnteresseerd bent in geschiedenis en cultuur, of als u gewoon wilt genieten van een pittoreske stad aan het water, Enkhuizen heeft genoeg te bieden voor een geslaagd bezoek.


We waren zeer tevreden over Gea. Gea heeft een schat aan kennis in huis. Wij hebben een mooie en leerzame tour gehad.

Diverse rondleidingen Enkhuizen

Onze stadsgidsen verzorgen algemene historische rondleidingen door de stad en speciale themarondleidingen. Klik hieronder op de wandeling van uw keuze voor meer informatie.

Stadswandelingen Enkhuizen

Rondleiding Enkhuizen met privégids


Instaprondleiding Enkhuizen

 • Sluit aan bij andere deelnemers.
 • Boek via de agenda.

Cadeaucheque


Nieuwsbrief

 • Blijf op de hoogte van onze rondleidingen.
 • Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Recensies

Contact

Voor vragen over stadswandelingen in Enkhuizen kunt u contact opnemen met Loredana Cannas.


info@cicerones.nl
06 - 471 559 40



Recensies

  Sylvia V.





  De wandeling was zeer geslaagd. Mensen vonden het erg leuk en je deed het ook op een leuke spontane manier. We kijken terug op een mooi weekend!

  Jan-Hylke d.J.





  Was perfect! Sloot goed aan bij de behoefte van de aanwezigen. Een pluim voor Maarten.

  Jenny K.





  Ik wil graag onze complimenten doorgeven aan Antoinette. Wat een aardige en goeie gids is zij!

  Mark V.





  Leuke en zeer informatieve wandeling. De gids heeft veel verstand van zaken en weet een mooi tijdsbeeld te schetsen. Kan het iedereen aanraden.

  Juliette M.





  We hebben genoten van de stadswandeling met Monique! Dank voor de fijne communicatie.

  Suzanne





  Ik wilde je nogmaals enorm bedanken voor de prachtige rondleiding afgelopen woensdag! We hebben hele goede reacties gekregen van de mensen die erbij waren en we hebben het zelf ook superleuk gevonden en zeker voor herhaling vatbaar!

  Jeroen D.





  Alles is erg goed gegaan. Leuke gids, die goed aftast wat zijn groep wenst en daar zijn programma op aanpast.

Contact

Cicerones
Loredana Cannas
info@cicerones.nl
06 - 471 559 40

Volg ons

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten! De nieuwsbrief wordt één keer per maand verstuurd met nieuwtjes en een overzicht van alle stadswandelingen. Incidenteel kunt u een extra nieuwsbrief ontvangen.

Aanmelden