Cicerones - Stadswandelingen Bierhistorie

Home | Delft | Bierwandeling


Bierwandeling Delft met gids

Er zijn aanwijzingen dat de oudste bierbrouwerij van Nederland in Delft zou hebben gestaan en dat de uitdrukking ‘leven in de brouwerij brengen’ hier zijn oorsprong heeft. Zeker is in elk geval dat de Prinsenstad eeuwenlang een van de grootste bierbrouwerssteden van ons land was en dat een groot aantal brouwerijen hier op volle toeren draaiden.


Delft had voor de productie van bier een zeer gunstige ligging: de turf die uit het nabije veengebied werd gehaald zorgde voor genoeg brandstof, en het omliggende land had de ideale condities voor gagel, haver en gerst. Bovendien was Delft door haar gunstige handelspositie verzekerd van een grote afzetmarkt én van de aanlevering van benodigde goederen.

Tijdens opgravingen in de jaren ’80 werd mogelijk de oudste bierbrouwerij van Nederland in de stad ontdekt, daterend uit 1210. Hoe dat precies zit en hoe schilder Jan Steen voor leven in de brouwerij zorgde, komt uitgebreid aan bod tijdens de themawandeling over de bierhistorie van Delft.

van wandelen krijg je dorst...

De bierwandeling is een mix van wetenswaardigheden over bier met smakelijke anekdotes en kan worden afgesloten met een biertje bij het Delfts Brouwhuis.


Stadswandeling bierhistorie Delft
met privégids

Groepen kunnen het hele jaar door een bierwandeling in Delft boeken. Met een privégids bepaalt u zelf de dag en tijd van uw bierwandeling in Delft. Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang een voorstel op maat.


Instapwandeling bierhistorie Delft

Een aantal keren per jaar organiseren we een bierwandeling waarbij u individueel kunt aansluiten. U vindt deze wandelingen in de agenda. Tickets boekt u door op de datum van uw voorkeur te klikken.

Blijf op de hoogte van onze wandelingen middels de nieuwsbrief.

Wij hebben een hele leuke en leerzame wandeling gemaakt. Bart heeft passie voor zijn vak en de stad en weet het erg leuk te vertellen. We hebben ter afsluiting nog even gezellig een biertje met hem gedronken, top!

Boek uw stadswandeling

Onze instapwandelingen zijn direct online te boeken. Voor stadswandelingen met een privégids verzorgen wij een programma op maat. Hiervoor kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Maak uw keuze via onderstaande buttons.

Boeken  OFFFERTE AANVRAGEN

Agenda

Veelgestelde vragen over de

bierwandeling in Delft


Wat kost de bierwandeling?

  • Bekijk hier de prijzen van de wandelingen.
  • Bij de instapwandeling is een biertje bij het Delfts Brouwhuis inbegrepen.
  • Voor een wandeling met privégids kunt u een offerte op maat aanvragen via het aanvraagformulier.
  • Uiteraard is het mogelijk om ook de privéwandeling met een biertje af te sluiten. De drankjes kunt u dan ter plekke betalen.

Hoe lang duurt de bierwandeling?

  • De instapwandeling duurt 1.5 uur en wordt afgesloten met een biertje in het Delfts Brouwhuis.
  • Met een privégids kunt u kiezen uit een wandeling van 1.5 of 2 uur.
  • Voor een wandeling met privégids kunt u uw keuze aangeven op het aanvraagformulier.

Contact

Neem contact met ons op als u vragen heeft over de bierwandeling in Delft.


Cicerones winnaar travelers' choice award

Van TripAdvisor ontvingen we de Travellers' Choice Award!
Travellers’ Choice erkent bedrijven die consistent geweldige service bieden.
Ongeveer 10% van alle op Tripadvisor vermelde bedrijven ontvangt een Travellers' Choice Award.


Bekijk onze reviews op TripAdvisor en Google.