Godskameren

Stadswandeling Utrecht met gids

Home | Utrecht | stadswandelingen Utrecht | Godskameren

Godskameren
Godskameren zijn kleine huisjes waar arme mensen gratis konden wonen. De huisjes bestaan slechts uit één kamer met een zolder. De vrijwoningen werden gesticht door rijken die op deze manier een deel van hun vermogen aan de armen schonken. Anders dan in andere Nederlandse steden, liggen de huisjes in Utrecht niet rondom een tuin (hofje), maar staan ze in een rij langs de straat. Enkele straten in Utrecht zijn zo een bijzondere verschijning geworden. Ter ere van de stichter dragen de kameren diens naam. Zo zijn er in Utrecht de Beyerskameren (1579), de Mieropskameren (1583), de Kameren Maria van Pallaes (1651) en Gronsveltkameren (1652) te vinden.
Met een deskundige en enthousiaste gids wandelt u langs deze verrassende plekken in de Utrechtse binnenstad en hoort u de bijzondere verhalen over de stichters en bewoners van de kameren.

Groepswandeling Utrecht met privégids
- dag en tijd naar keuze
- Nederlands- of anderstalig
- € 75,00 per gids per uur

alle stadswandelingen in Utrecht
alle groepsarrangementen in Utrecht


Offerte aanvragen

Vraag via onderstaande button een vrijblijvende offerte aan voor een stadswandeling of groepsarrangement en ontvang een programma op maat.

"Hoi Loredana, ik wilde je nog even bedanken voor de leuke stadswandeling van afgelopen zondag, de dames en ik vonden het erg leuk en hebben genoten!"

Meer recensies

Contact

Voor vragen over stadswandelingen en groepsarrangementen in Utrecht kunt u contact opnemen met Loredana Cannas.


info@cicerones.nl
06 - 471 559 40