Cicerones - Stadswandelingen en groepsarrangementen

Home | Rondleidingen Groningen


Rondleidingen Groningen met gids


Ontdek Groningen tijdens een rondleiding met gids. De Akerk, de Martinitoren en de Korenbeurs, maar ook het Peerd van Ome Loeks en de beroemde eierbal: Groningen is een stad van uitersten. U vindt er prachtige architectuur die getuige is geweest van de geschiedenis van de stad – in Gotische stijl, in Art Nouveaustijl of in de stijl van de Amsterdamse School bijvoorbeeld – maar sluit er ook gezellig aan in het café naast de vele studenten die rondom het centrum wonen. Volgens de legende zou er al in de eeuwen voor Christus een nederzetting hebben gestaan op de plek waar we onze rondleidingen door Groningen organiseren. Dat is zeker een bezoekje waard.


Groningen ontdekken

Martinitoren | Gezelligheid | Groninger Museum | Studenten | Evenementen

Groningen is een leuke stad om te bezoeken! Het is een bruisende stad in het noorden van Nederland en heeft veel te bieden aan zowel inwoners als toeristen. Groningen heeft een rijke geschiedenis, wat te zien is in de prachtige historische architectuur. De Martinitoren is een iconische bezienswaardigheid die je kunt beklimmen voor een geweldig uitzicht over de stad. De stad staat bekend om zijn gezelligheid. De vele cafés, restaurants en terrassen zorgen voor een levendige sfeer, vooral in de binnenstad en rond de Grote Markt. Groningen heeft verschillende musea, galerieën en culturele instellingen. Het Groninger Museum is bijvoorbeeld een opvallend modern gebouw met een diverse collectie kunst en tentoonstellingen.


Groningen is een echte studentenstad met een levendig nachtleven. De aanwezigheid van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool zorgt voor een diverse en energieke sfeer. De stad organiseert het hele jaar door verschillende evenementen, variërend van muziekfestivals tot culturele en sportieve activiteiten. Al met al is Groningen een aantrekkelijke bestemming met een mix van geschiedenis, cultuur, gezelligheid en moderniteit. Het is zeker de moeite waard om te overwegen voor een bezoek!


De combinatie van historische charme, culturele rijkdom en een levendige sfeer maakt Groningen een aantrekkelijke bestemming voor zowel toeristen als inwoners.


We hebben een geweldige dag gehad met Jelger in Groningen! Veel gezien en gehoord en op een relaxte manier.
Cicerones winnaar travelers' choice award

Van TripAdvisor ontvingen we de Travellers' Choice Award!
Travellers’ Choice erkent bedrijven die consistent geweldige service bieden.
Ongeveer 10% van alle op Tripadvisor vermelde bedrijven ontvangt
een Travellers' Choice Award.

Stadswandelingen Groningen

Rondleidingen Groningen met privégids


Instaprondleidingen Groningen

 • Sluit aan bij andere deelnemers.
 • Boek via de agenda.

Cadeaucheque

 • Geef een rondleiding door Groningen cadeau.
 • Bestel de Cicerones Cadeaucheque.
 • Laat de ontvanger zelf een datum kiezen.

Nieuwsbrief

 • Blijf op de hoogte van onze rondleidingen.
 • Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Contact

Voor vragen over stadswandelingen in Groningen kunt u contact opnemen met Loredana Cannas.


info@cicerones.nl
06 - 471 559 40


Agenda stadswandelingen Groningen


Recensies

  Sylvia V.

  De wandeling was zeer geslaagd. Mensen vonden het erg leuk en je deed het ook op een leuke spontane manier. We kijken terug op een mooi weekend!

  Jan-Hylke d.J.

  Was perfect! Sloot goed aan bij de behoefte van de aanwezigen. Een pluim voor Maarten.

  Jenny K.

  Ik wil graag onze complimenten doorgeven aan Antoinette. Wat een aardige en goeie gids is zij!

  Mark V.

  Leuke en zeer informatieve wandeling. De gids heeft veel verstand van zaken en weet een mooi tijdsbeeld te schetsen. Kan het iedereen aanraden.

  Juliette M.

  We hebben genoten van de stadswandeling met Monique! Dank voor de fijne communicatie.

  Suzanne

  Ik wilde je nogmaals enorm bedanken voor de prachtige rondleiding afgelopen woensdag! We hebben hele goede reacties gekregen van de mensen die erbij waren en we hebben het zelf ook superleuk gevonden en zeker voor herhaling vatbaar!

  Jeroen D.

  Alles is erg goed gegaan. Leuke gids, die goed aftast wat zijn groep wenst en daar zijn programma op aanpast.

Contact

Cicerones
Loredana Cannas
info@cicerones.nl
06 - 471 559 40

Volg ons

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten! De nieuwsbrief wordt één keer per maand verstuurd met nieuwtjes en een overzicht van alle stadswandelingen. Incidenteel kunt u een extra nieuwsbrief ontvangen.

Aanmelden