Over Cicerones - Cicerones - Stadswandelingen en groepsarrangementen

Over Cicerones

Erfgoed levend houden

De gidsen van Cicerones verzorgen stadswandelingen in verschillende Nederlandse steden. ‘Cicerone’ betekent ‘gids’ en verwijst ook naar de wortels van oprichtster Loredana Cannas. De liefde voor geschiedenis kreeg zij mee van haar Italiaanse vader. Hij kon heel beeldend vertellen en had een boekenkast vol verhalen. Het was dan ook schrikken toen Loredana als jong meisje zag hoe de historische Leeuwenbrug in haar woonplaats Deventer gesloopt werd. Op dat moment is het zaadje geplant voor wat zij later met Cicerones zou gaan doen: erfgoed levend houden door erover te vertellen!

Gidsenfamilie

Al tijdens haar opleiding tot docent geschiedenis en nationaal gids, verzorgde Loredana rondleidingen. Intussen heeft zij 25 jaar ervaring in het vak en breidt zij de Cicerones Gidsenfamilie steeds verder uit om nog meer prachtige plekjes te kunnen laten zien. Bij de selectie van Cicerones gidsen is dat zij het verhaal kunnen overbrengen in samenspel met de groep, net zo belangrijk als hun opleiding.

Nieuws ontdekken en gezelligheid

De professionele gidsen zorgen voor de juiste balans tussen iets nieuws ontdekken en gezelligheid. Vol enthousiasme nemen zij u mee in hún stad, op zorgvuldig samengestelde routes. Ze wijzen u op details die u anders niet zag en vertellen verhalen die ons erfgoed laten leven. Met een gids zie je meer!