Cicerones - Stadswandelingen Benedenstad

Home | Nijmegen | Rondleiding Benedenstad Nijmegen


Benedenstad Nijmegen

De Benedenstad vormt de oudste kern van Nijmegen. Door de ligging aan de rivier de Waal was het ooit een buurt voor de rijken. Met het vertrek van de handel, raakte de Benedenstad echter in verval. De historische wijk kwam de Tweede Wereldoorlog ongeschonden door, maar bloeide niet meer op. Sanerings- en wederopbouwplannen bedreigden de wijk met sloop totdat na protesten van de bevolking de plannen werden gewijzigd. Hoewel er in de Benedenstad veel nieuwbouw te vinden is, is het middeleeuwse stratenpatroon behouden gebleven, evenals het karakter van de buurt. Ook zijn de meeste historische gebouwen bewaard gebleven, zoals het Besiendershuis en het Oude Weeshuis. Inmiddels is de Nijmeegse Benedenstad beschermd stadsgezicht geworden.


Rondleiding Benedenstad Nijmegen

met privégids | Vraag een offerte aan

Groepen kunnen het hele jaar door een rondleiding door de Benedenstad in Nijmegen boeken. Met een privégids bepaalt u zelf de dag en tijd van uw rondleiding door de Benedenstad.


Een leuke interessante wandeling door de binnenstad van Nijmegen met een zeer enthousiaste gids die ons veel nieuwe informatie heeft gegeven. Een aanrader!

Meer recensies


Offerte aanvragen

Vraag via onderstaande button een vrijblijvende offerte aan voor een stadswandeling of groepsarrangement en ontvang een programma op maat.

Wat kost een rondleiding door de Benedenstad in Nijmegen?


Hoe lang duurt de rondleiding door de Benedenstad in Nijmegen?

  • De rondleiding door de Benedenstad in Zwolle duurt 1.5 uur.

Contact

Voor vragen over de rondleiding door de Benedenstad in Nijmegen kunt u contact opnemen met Loredana Cannas.


info@cicerones.nl
06 - 471 559 40