Cicerones - Stadswandelingen Benedenstad

Home | Nijmegen | Benedenstad


Benedenstad Nijmegen

De Benedenstad vormt de oudste kern van Nijmegen. Door de ligging aan de rivier de Waal was het ooit een buurt voor de rijken. Met het vertrek van de handel, raakte de Benedenstad echter in verval. De historische wijk kwam de Tweede Wereldoorlog ongeschonden door, maar bloeide niet meer op. Sanerings- en wederopbouwplannen bedreigden de wijk met sloop totdat na protesten van de bevolking de plannen werden gewijzigd. Hoewel er in de Benedenstad veel nieuwbouw te vinden is, is het middeleeuwse stratenpatroon behouden gebleven, evenals het karakter van de buurt. Ook zijn de meeste historische gebouwen bewaard gebleven, zoals het Besiendershuis en het Oude Weeshuis. Inmiddels is de Nijmeegse Benedenstad beschermd stadsgezicht geworden.


Rondleiding Benedenstad Nijmegen

Instapwandelingen | Boek een ticket

  • In de maanden juli en augustus wordt iedere zaterdagavond van 19.30 - 21.00 uur een instaprondleiding door de Benedenstad aangeboden.

De zomeravondwandeling voert langs de mooiste en meest bijzondere plekjes in de Nijmeegse Benedenstad. U passeert highlights en verborgen parels in de smalle straatjes en steegjes van deze historische wijk. De wandeling eindigt op een centraal punt waar u nagenietend van alle indrukken en mooie anekdotes kunt neerstrijken op een van de gezellige terrassen.

Boek een ticket
voor uw rondleiding door de Benedenstad in Nijmegen.


Wandeling Benedenstad Nijmegen

Privégids | Vraag een offerte aan

Wilt u liever met uw eigen groep een rondleiding door de Benedenstad in Nijmegen beleven? Ook dat is mogelijk. Met een privégids bepaalt u zelf de dag en tijd van uw rondleiding door de Benedenstad in Nijmegen.

Vraag een offerte aan
voor uw rondleiding door de Benedenstad in Nijmegen.


Een leuke interessante wandeling door de binnenstad van Nijmegen met een zeer enthousiaste gids die ons veel nieuwe informatie heeft gegeven. Een aanrader!

Meer recensies


Offerte aanvragen

Vraag via onderstaande button een vrijblijvende offerte aan voor een stadswandeling of groepsarrangement en ontvang een programma op maat.

Wat kost een rondleiding door de Benedenstad in Nijmegen?

Tickets voor instapwandelingen

Groepswandelingen met een privégids

  • € 100, - per gids
  • Voor grote groepen worden meerdere gidsen ingezet.
  • Vraag een offerte op maat aan.

De rondleiding door de Benedenstad in Nijmegen duurt 1.5 uur.

Contact

Voor vragen over de rondleiding door de Benedenstad in Nijmegen kunt u contact opnemen met Loredana Cannas.


info@cicerones.nl
06 - 471 559 40