Cicerones - Stadswandelingen Stadhuis

instapwandelingenHome | Naarden | Stadhuis


Stadhuis Naarden


Combineer een stadswandeling door het centrum met een bezoek aan het stadhuis van Naarden. Het stadhuis, gelegen in het hart van de historische vestingstad, dateert uit de 17e eeuw en is een van de meest prominente en indrukwekkende gebouwen in de regio.


Het stadhuis van Naarden weerspiegelt de rijke geschiedenis en de welvarende handelscultuur van de Nederlandse Gouden Eeuw. Gebouwd in 1601 vertegenwoordigt het de typische Hollandse renaissancestijl, met zijn imposante trapgevels en fraai gebeeldhouwde ornamenten.


De buitenkant van het stadhuis is een eerbetoon aan de artistieke meesterschap en vakmanschap van die tijd. De gevel wordt verlevendigd door wapens en beelden die historische en allegorische figuren uitbeelden. We lezen de spreuk 'God regiert al anno 1601'.


Rijksmonument uit de Gouden Eeuw

Binnen ademt het stadhuis een sfeer van grandeur en verfijning. De grote hal, met zijn prachtige plafondschilderingen en uitbundige decoraties, weerspiegelt de welvaart en de culturele bloei van die tijd. Het is een ruimte doordrenkt van geschiedenis, waar bezoekers zich kunnen voorstellen hoe handelaren, ambachtslieden en bestuurders hier samenkwamen om de zaken van de stad te bespreken en te beslissen.


Het stadhuis van Naarden heeft door de eeuwen heen vele veranderingen en restauraties ondergaan, maar het heeft zijn oorspronkelijke pracht en glorie weten te behouden. Het blijft een symbool van trots en identiteit voor de inwoners van Naarden en een belangrijke bezienswaardigheid voor bezoekers die de rijke geschiedenis en architectonische schoonheid van Nederland willen ervaren.

Rondleiding stadhuis Naarden voor groepen

Groepen kunnen kiezen voor een combinatie van een stadswandeling met een volledige rondleiding van één uur door het stadhuis. Dit kan aansluitend of met koffie of lunch tussendoor. Tijdens de rondleiding betreedt u ruimtes die normaal gesloten blijven. Een rondleider neemt u mee naar de werkkamer van de vroegere burgemeesters en naar de prachtige zolder met originele houten balken.


Heeft u minder tijd, dan kunt u de stadswandeling van 1,5 uur uitbreiden naar 2 uur met een kort bezoek aan het stadhuis. Informeer naar de verschillende mogelijkheden.


Instapwandelingen

Van 1 april tot 1 oktober is het stadhuis in het weekend vrij te bezoeken. Tijdens de instapwandelingen zal dan een kort bezoek aan het stadhuis worden opgenomen. U vindt deze wandelingen in de agenda.


Offerte aanvragen

Vraag via onderstaande button een vrijblijvende offerte aan voor een stadswandeling of groepsarrangement en ontvang een programma op maat.

OFFFERTE AANVRAGEN

Rondleiding Stadhuis Naarden


Instapstadswandelingen Naarden

  • Sluit aan bij andere deelnemers.
  • Boek via de agenda.

Cadeaucheque


Nieuwsbrief

  • Blijf op de hoogte van onze rondleidingen.
  • Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Recensies

Contact

Neem contact met ons op als u vragen heeft over dit arrangement in Naarden.