Stadswandeling Leiden

Stadswandeling Leiden met gids

Home | Leiden | stadswandelingen Leiden | stadswandeling Leiden

Historisch Leiden
Eind 15e eeuw was Leiden de grootste stad van het graafschap Holland. De welvaart was vooral te danken aan de lakenindustrie. In de 16e eeuw kwam daar een einde aan toen een hevige strijd werd gevoerd met de Spanjaarden tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Voor Leiden eindigde deze strijd met een overwinning en het Ontzet van Leiden wordt tot op de dag vandaag jaarlijks groots gevierd. Immigranten uit de Zuidelijke Nederlanden gaven de wolnijverheid een nieuwe impuls en de stad werd meerdere malen uitgebreid. De eerste universiteit van de Noordelijke Nederlanden werd in Leiden opgericht en tot op de dag van vandaag is Leiden een bruisende studentenstad. De historische route voert door het hart van de stad, langs imposante kerken en monumenten en verborgen steegjes en hofjes.

Groepswandeling Leiden met privégids
- dag en tijd naar keuze
- Nederlands- of anderstalig
- € 75,00 per gids per uur

alle stadswandelingen in Leiden
alle groepsarrangementen in Leiden

Instapwandelingen Leiden
- elke zondag
- 14.30 - 16.00 uur
- Nederlandstalig
- € 10,00 per deelnemer
- trefpunt: onderaan de trap van de Burcht


Boek uw stadswandeling

Onze instapwandelingen zijn direct online te boeken. Voor stadswandelingen met een privégids verzorgen wij een programma op maat. Hiervoor kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Maak uw keuze via onderstaande buttons.

Boeken  

Agenda

"We hebben ontzettend genoten van de rondleiding van Antoinette vanmiddag in Leiden. Ze had een leuk verhaal en haakte goed in op onze vragen. Dank u wel."

Meer recensies

Contact

Voor vragen over stadswandelingen en groepsarrangementen in Leiden kunt u contact opnemen met Loredana Cannas.


info@cicerones.nl
06 - 471 559 40