Cicerones - Stadswandelingen Stadswandeling

Home | Leiden | Stadswandeling


Stadswandeling Leiden met gids


Onze stadswandeling met gids leidt door het historische centrum van Leiden dat zich uitstekend te voet laat verkennen. Luisterend naar onze enthousiaste gids zult u zich verbazen over de vele bijzondere verhalen die achter de gevels schuil gaan. Al struinend door het centrum komt de stad tot leven en zult u voortaan met andere ogen naar de gebouwen en monumenten kijken. Na afloop van deze stadswandeling met gids kent Leiden geen geheimen meer voor u.


Wandelen door Leiden: een reis door de tijd

Leiden is een prachtige stad met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Dankzij de gunstige ligging aan waterwegen groeide Leiden al vroeg uit tot een belangrijke handelspost. In 1573-1574 doorstond de stad een belegering door de Spanjaarden tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Het Leidens Ontzet op 3 oktober 1574 markeerde de bevrijding van de stad en wordt nog steeds jaarlijks gevierd met festiviteiten. Kort daarop werp de Universiteit Leiden opgericht door Willem van Oranje, waardoor het de oudste universiteit van Nederland is. De universiteit heeft een rijke academische traditie en heeft bijgedragen aan de culturele en intellectuele bloei van de stad. Net als veel steden in Nederland bloeide Leiden op tijdens de Gouden Eeuw (17e eeuw). De stad werd een centrum voor kunst, wetenschap en handel, met beroemde inwoners zoals Rembrandt van Rijn.


Belangrijkste bezienswaardigheden in Leiden

Als historische stad heeft Leiden een overvloed aan geschiedenis, cultuur en architectonische pracht om van te genieten. De stadswandeling met gids voert langs de belangrijkste bezienswaardigheden die Leiden te bieden heeft. Doorgaans start de wandeling bij de indrukwekkende Burcht van Leiden. Dit middeleeuws verdedigingswerk biedt een unieke historische beleving en een fantastisch panoramisch uitzicht over de stad. In het centrum zijn een aantal indrukwekkende kerken te vinden, waaronder de Pieterskerk en de Hooglandse kerk. De religieuze geschiedenis van de stad is onlosmakelijk verbonden met de strijd tegen de Spanjaarden en komt uitgebreid aan bod. Aan de Breestraat, in het hart van Leiden, staat het imposante Stadhuis. De opvallende gevel met gedetailleerd beeldhouwwerk bevat veel symbolische elementen. Het Stadhuis van Leiden is niet alleen een architectonisch juweel, maar het vertegenwoordigt ook het historische en bestuurlijke karakter van de stad.


Stadswandeling Leiden: tocht door straatjes en steegjes

Leiden staat bekend om haar schilderachtige straatjes en steegjes die door het historische centrum leiden. Deze straatjes en steegjes dragen bij aan de intieme en gezellige sfeer van Leiden. Het is heerlijk om er rond te dwalen, te genieten van de architectuur en de vele verschillende geveltjes die er te ontdekken zijn. Van de oevers langs de Rijn tot het statige Rapenburg en van de verstoppetje gangetjes en hofjes tot de gezellige pleinen met terrassen, wandelen door Leiden betekent een schat aan historische genot. Door de harmonieuze mix van die historische charme en moderne dynamiek is de stad een boeiende bestemming voor zowel inwoners als bezoekers.


Boek uw stadswandeling

Onze instapwandelingen zijn direct online te boeken. Voor stadswandelingen met een privégids verzorgen wij een programma op maat. Hiervoor kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Maak uw keuze via onderstaande buttons.

Boeken  OFFFERTE AANVRAGEN

Agenda

Stadswandeling Leiden


Instapstadswandeling Leiden

  • Sluit aan bij andere deelnemers.
  • Boek via de agenda.

Cadeaucheque


Nieuwsbrief

  • Blijf op de hoogte van onze stadswandelingen.
  • Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Recensies

Contact

Neem contact met ons op als u vragen heeft over de stadswandeling in Leiden.We hebben een fantastische rondleiding gehad met André in Leiden. Kijken uit naar de volgende tour.

Meer recensies