Cicerones - Stadswandelingen Hofjes & Herenhuizen

Home | Haarlem | Hofjes & Herenhuizen


Haarlemse Hofjes & Herenhuizen

Arm & Rijk in de 18e eeuw

Wandel mee langs imposante hofjes en herenhuizen uit de 18e eeuw en ontdek hoe arm en rijk woonden in het historische Haarlem. Langs het Spaarne en de Nieuw Gracht staan de prachtige paleizen van Pieter Teyler van der Hulst, Keetje Hodshon en Philip Barnaart. Een groot deel van de bevolking was echter minder vermogend. Voor hen werden liefdadigheidshofjes gesticht. Hoewel de hofjeswoningen eenvoudig zijn, vallen de 18e-eeuwse hofjes op door de monumentale gevels waarachter de regentenkamers zich bevonden. De hofjes waren immers niet alleen bedoeld als huisvesting, maar garandeerden ook dat de naam van de stichter niet in vergetelheid zou raken.


Wandeling & bezoek aan Museumhuis Barnaart

Groepen kunnen het hele jaar door een gids boeken voor de wandeling langs Hofjes & Herenhuizen. Met een privégids bepaalt u zelf de dag en tijd van uw wandeling. De wandeling kan uitstekend worden gecombineerd met een bezoek aan Museumhuis Barnaart. Vraag een offerte aan voor een combiticket.

Wij vonden de gids geweldig, wat een ongelofelijke, enthousiaste man.

Meer recensies


Offerte aanvragen

Vraag via onderstaande button een vrijblijvende offerte aan voor een stadswandeling of groepsarrangement en ontvang een programma op maat.

OFFFERTE AANVRAGEN

Wat kost de wandeling met bezoek aan Museumhuis Barnaart?


Hoe lang duurt de wandeling met bezoek aan Museumhuis Barnaart?

  • De wandeling inclusief een bezoek aan het Museumhuis duurt 2.5 uur.

Contact

Voor vragen over stadswandelingen in Haarlem kunt u contact opnemen met Loredana Cannas.


info@cicerones.nl
06 - 471 559 40