Cicerones - Stadswandelingen Stadswandeling Gorinchem

Home | Gorinchem | Stadswandeling Gorinchem met gids


Stadswandeling Gorinchem met gids


Ontdek het rijke verleden van Gorinchem tijdens een stadswandeling met een gids. Ontdek waarom Gorinchem is verkozen tot mooiste vestingstad van Nederland. Wandel mee door het historische hart en langs eeuwenoude vestingwerken, terwijl de gids de tijdloze schoonheid van Gorinchem onthult.


Gorinchem, mooiste vestingstad van Nederland

In Gorinchem komen geschiedenis en charme samen. Niet voor niets werd Gorinchem door de ANWB uitgeroepen tot de mooiste vestingstad van Nederland. Gorinchem, omgeven door eeuwenoude vestingwerken, is doordrenkt van historische pracht. Tijdens een stadswandeling neemt de gids u mee op een reis door de rijke geschiedenis van deze charmante stad.


Bezienswaardigheden Gorinchem

Met haar rijke geschiedenis en karakteristieke charme, herbergt Gorinchem verschillende bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te verkennen. Tijdens een stadswandeling passeert u onder meer de Dalempoort. Deze imposante stadspoort is een van de meest iconische bouwwerken van Gorinchem en is de enige overgebleven stadspoort van de oorspronkelijke vier.


Ook het historische Stadhuis op de Grote Markt is vanwege zijn indrukwekkende architectuur en historische betekenis een belangrijke bezienswaardigheid in Gorinchem. Het stadhuis is niet alleen een administratief centrum, maar ook een monument dat de geschiedenis van de stad weerspiegelt. Tegenwoordig is hier het Gorcums museum gevestigd, het stedelijk museum van de stad met moderne kunst en werken van diverse zeventiende-eeuwse schilders uit Gorinchem.


Stad vol verhalen

Van de Martelaren van Gorinchem tot Hendrick Hamel

Het verhaal over de Martelaren van Gorinchem vormt een belangrijk hoofdstuk in de geschiedenis van de stad. Deze geestelijken, 19 mannen in totaal, werden in 1572 gemarteld en ter dood gebracht vanwege hun geloof in een periode van religieuze spanningen.

Een heel ander verhaal is dat van Hendrick Hamel. In dienst van de Vereenigde Oostindische Compagnie is hij vooral bekend geworden door het verslag van zijn schipbreuk en jarenlang verblijf in Korea. Tijdenlang was dit de enige bron van informatie over dat land in Europa.


Ontdek Gorinchem zelf

De bezienswaardigheden in de stad weerspiegelen de rijke geschiedenis en het culturele erfgoed van de stad. Gorinchem is een fascinerende bestemming voor zowel geschiedenisliefhebbers als liefhebbers van pittoreske schoonheid. Boek dus vandaag nog en stadswandeling en ontdek deze mooiste vestingstad van Nederland zelf.


Boek uw stadswandeling

Onze instapwandelingen zijn direct online te boeken. Voor stadswandelingen met een privégids verzorgen wij een programma op maat. Hiervoor kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Maak uw keuze via onderstaande buttons.

Boeken  OFFFERTE AANVRAGEN

Agenda

Stadswandeling Gorinchem


Instapwandeling Gorinchem

  • Sluit aan bij andere deelnemers.
  • Boek via de agenda.

Cadeaucheque


Nieuwsbrief

  • Blijf op de hoogte van onze rondleidingen.
  • Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Recensies


Contact

Neem contact met ons op als u vragen heeft over de Stadswandeling in Gorinchem.


Wij hebben ontzettend genoten van deze wandeling, fantastische enthousiaste gids. Wij gaan zeker in de toekomst nogmaals boeken. Gewoon Top!