Cicerones - Stadswandelingen De Victorie van Alkmaar

Home | Alkmaar | De Victorie van Alkmaar


Victoriewandeling Alkmaar met gids

Wie heeft het niet geleerd op school: Bij Alkmaar begint de Victorie. Op 8 oktober 1573 staken de geuzen de dijken rondom Alkmaar door. Het Spaanse leger moest vluchten voor het oprukkende water en het Alkmaars ontzet was een feit. Het tij keerde voor de Nederlanden; een jaar later zou bijvoorbeeld ook Leiden ontzet worden. Voor Alkmaar brak een periode van welvaart aan. Als beloning voor haar ‘getrouwigheit’ in de strijd kreeg de stad het Waagrecht, waardoor ze voortaan de handelsinkomsten van de Waag zou ontvangen. Nog steeds viert men in Alkmaar elk jaar op 8 oktober de Victoriefeesten, waarbij de traditionele zuurkoolmaaltijd wordt gegeten.


Victoriewandeling Alkmaar voor groepen

  • Vraag een offerte aan

Groepen kunnen het hele jaar door een victoriewandeling met privégids boeken. Met een privégids bepaalt u zelf de dag en tijd van uw victoriewandeling in Alkmaar.


Sluit aan bij een victoriewandeling in Alkmaar

  • Boek een ticket

Een aantal keren per jaar organiseren we een victoriewandeling waar u individueel bij kunt aansluiten. U vindt deze wandelingen in de agenda. Tickets boekt u door op de datum van uw voorkeur te klikken.


In 2023 is het 450 jaar geleden dat Alkmaar zich heeft bevrijd 
van het Spaanse leger. Speciale acties:

Kortingsactie AlkmaarPas

Houders van de AlkmaarPas ontvangen dit jaar een korting met de speciale kortingscode. Deze code kunt u bij het boeken van de tickets invoeren. Meer informatie vindt u hier: https://www.alkmaarpas.nl/Unieke-uitstapjes.

Let op: U dient uw AlkmaarPas voorafgaand aan de wandeling aan de gids te laten zien.


Kortingsactie Stedelijk Museum Alkmaar

Combineer de Victoriewandeling dit jaar met een bezoek aan de tentoonstelling over het ontzet van Alkmaar in het Stedelijk Museum Alkmaar.

Op vertoon van uw Cicerones wandelticket ontvangt u een korting van € 4,- op de reguliere entreeprijs. U betaalt dan € 9,50 in plaats van € 13,50 per persoon.
Vooraf tickets boeken kan via de site van het museum: https://tickets.stedelijkmuseumalkmaar.nl/#/ticket... Kies hier voor de optie "Ik heb een kortingsvoucher."

Het museum is geopend van dinsdag t/m zondag, van 11.00 – 17.00 uur.Boek uw stadswandeling

Onze instapwandelingen zijn direct online te boeken. Voor stadswandelingen met een privégids verzorgen wij een programma op maat. Hiervoor kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Maak uw keuze via onderstaande buttons.

Boeken  OFFFERTE AANVRAGEN

Agenda

Wat kost de Victoriewandeling in Alkmaar?


Hoe lang duurt de Victoriewandeling in Alkmaar?

  • De Victoriewandeling in Alkmaar duurt 1.5 uur.
Was erg leuk. Ook de verhalen en historie die ze erbij vertelde. Echt een aanrader.

Meer recensies


Contact

Voor vragen over de Victorierondleiding in Alkmaar kunt u contact opnemen met Loredana Cannas.