Cicerones - Stadswandelingen Stadswandeling

Stadswandeling Delft


U bent hier: Cicerones | Delft | Stadswandeling


Tijdens de Stadswandeling Delft wandelt u met een gids langs de belangrijkste bezienswaardigheden en verborgen plekken in de stad. Het historische centrum van Delft is een betoverende bestemming waar verleden en heden op harmonieuze wijze samenkomen. Deze prachtige stad, gelegen in Zuid-Holland, biedt een schat aan culturele en historische bezienswaardigheden die de rijke geschiedenis van Nederland weerspiegelen. Van de schilderachtige grachten en eeuwenoude kerken tot de charmante pleinen en musea, Delft is een plek waar je de geest van de Gouden Eeuw kunt ervaren.


De Markt: Het Kloppend Hart van Delft

Het centrale plein van Delft, de Markt, is het kloppende hart van de stad en een uitstekende plek om je verkenning te beginnen. Dit uitgestrekte plein wordt gedomineerd door het imposante stadhuis aan de ene kant en de majestueuze Nieuwe Kerk aan de andere kant. Het stadhuis, een prachtig voorbeeld van de Nederlandse Renaissance-architectuur, dateert uit de 17e eeuw en is nog steeds in gebruik.


De Oude en Nieuwe Kerk

De Nieuwe Kerk, gebouwd in de 14e eeuw, is beroemd vanwege de praalgraven van leden van het Nederlandse koningshuis, waaronder Willem van Oranje, de Vader des Vaderlands. Op verzoek kan de stadswandeling worden uitgebreide met een bezoek aan de kerk onder leiding van de gids.

Niet ver van de Markt staat de Oude Kerk, een ander belangrijk historisch monument. Deze kerk, met haar scheve toren die liefdevol "de Scheve Jan" wordt genoemd, dateert uit de 13e eeuw en is de laatste rustplaats van vele prominente figuren uit de Nederlandse geschiedenis, waaronder de beroemde schilder Johannes Vermeer en de wetenschapper Antoni van Leeuwenhoek. De Oude Kerk is een prachtige gotische kerk met indrukwekkende glas-in-loodramen en een serene sfeer. Een bezoek aan deze kerk biedt een kijkje in de rijke religieuze en culturele geschiedenis van Delft.


Delft als centrum van Vermeer

Delft is onlosmakelijk verbonden met Johannes Vermeer, een van de grootste schilders van de Gouden Eeuw. Bent u specifiek in deze grootmeester geïnteresseerd, bekijk dan ook onze speciale Vermeer Wandeling.


Het Prinsenhof: Een Venster op de Nederlandse Geschiedenis

Het Museum Prinsenhof Delft is gevestigd in een voormalig klooster en later residentie van Willem van Oranje. Het Prinsenhof is de plaats waar Willem van Oranje in 1584 werd vermoord, en je kunt nog steeds de kogelgaten zien die een blijvende herinnering vormen aan dit belangrijke historische moment.


De Grachten en Historische Huizen

Een van de meest charmante aspecten van het historische centrum van Delft zijn de schilderachtige grachten, omzoomd door eeuwenoude huizen en bruggen. Een wandeling langs de grachten biedt een schilderachtig uitzicht en een ontspannen manier om de stad te verkennen. Veel van de huizen langs de grachten hebben prachtige gevelstenen en gevels die getuigen van de rijke geschiedenis van de stad.

Een rondvaart door de grachten is ook een populaire manier om Delft te verkennen. Vanaf het water krijg je een uniek perspectief op de historische architectuur en de verborgen hoekjes van de stad.


Waarom de stadswandeling Delft boeken?

Het historische centrum van Delft is een levend museum dat de glorieuze geschiedenis van Nederland weerspiegelt. Met zijn prachtige kerken, charmante grachten, en rijke culturele erfgoed is Delft een bestemming die bezoekers meevoert naar de tijd van de Gouden Eeuw. Of u nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, kunst, of gewoon wilt genieten van de pittoreske sfeer, Delft biedt een onvergetelijke ervaring voor iedereen.Boek uw stadswandeling

Onze instapwandelingen zijn direct online te boeken. Voor stadswandelingen met een privégids verzorgen wij een programma op maat. Hiervoor kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Maak uw keuze via onderstaande buttons.

Boeken  OFFFERTE AANVRAGEN

Agenda

Informatie


Andere wandelingen in Delft

Bekijk het volledige aanbod in Delft.


Andere leuke wandelingen

Bekijk ons volledige aanbod.We hebben een hele leuk dag gehad in Delft. De wandeling was geweldig met een kundige gids. Hij is vriendelijk en probeerde ook de route naar onze interesses in te vullen, wat ook gelukt is.

Meer recensies
Blijf op de hoogte van onze wandelingen!