Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een stadswandeling met privégids?
U kunt standaard kiezen uit een wandeling van 1,5 of 2 uur. Wilt u langer wandelen, dan kunt u dit aangeven en maken we een wandeling op maat voor u.

Hoeveel deelnemers kunnen er per gids mee?
Een stadswandeling is succesvol als iedere deelnemer de gids goed kan verstaan en zich betrokken voelt bij de rondleiding. Als gidsen hebben wij de ervaring dat een groepsgrootte van maximaal 15 personen het prettigst wordt gevonden door de groep. In een groep van een dergelijke omvang is de rondleiding over het algemeen interactiever en zijn deelnemers actiever betrokken.
Groepen van 16-20 deelnemers bieden wij de mogelijkheid om zelf een keuze te maken tussen 1 of 2 gidsen. Voor grotere groepen kunt u meerdere gidsen te boeken.

1-15 personen 1 gids
16-20 personen 1 of 2 gidsen
> 20 personen 2 of meer gidsen

De maximale groepsgrootte is afhankelijk van het aantal beschikbare gidsen. In de meeste steden zijn er voldoende gidsen om groepen tot 100 deelnemers te kunnen rondleiden.

Ik wil graag een keer alleen of met een klein groepje wandelen. Kan dat?
Jazeker! Cicerones organiseert wekelijks instapwandelingen. Voor deze wandelingen kunt u zich individueel aanmelden. De wandelingen starten op vaste data en tijden. Deze vindt u in de agenda.

Wat kost deelname aan een instapwandeling?
Een instapwandeling kost € 10,- per persoon. Heeft u zich aangemeld voor de nieuwsbrief, dan ontvangt u € 2,50 korting.

Hoe lang duurt een instapwandeling?
De instapwandelingen duren 1,5 uur.

Wie verzorgen de stadswandelingen?
De stadswandelingen worden verzorgd door professionele gidsen die het gidsen beroepsmatig uitvoeren. Het vaste gidsenteam bestaat uit historici en gecertificeerde nationaal gidsen. Zij zijn niet alleen deskundig, maar weten ook hoe ze hun verhaal op een prettige manier op de deelnemers kunnen overbrengen. Meer informatie over het vaste gidsenteam vindt u hier.

Wie organiseert de arrangementen?
Alle groepsarrangementen worden georganiseerd door Loredana. Zij heeft meer dan 10 jaar ervaring met het organiseren van diverse evenementen als internationaal evenementenmanager en organiseert uw groepsuitje met de grootste zorgvuldigheid.

Zijn de rondleidingen geschikt voor kinderen?
Voor groepen is er de mogelijkheid om een familiewandeling te boeken. Tijdens deze wandeling krijgen de kinderen een speurtocht mee.
De instapwandelingen zijn bedoeld voor volwassenen en de gids stemt het verhaal altijd op de volwassenen in de groep af. Kinderen mogen uiteraard ook deelnemen. Bij twijfel kunt u even contact opnemen met Loredana om te overleggen.

Mag onze hond mee?
Af en toe wordt gevraagd of een hond mee mag lopen. Hoewel dit niet gebruikelijk is, kan er in sommige gevallen een uitzondering worden gemaakt. Graag horen we het van tevoren als u van plan bent uw hond mee te nemen. De hond dient rustig te blijven tijdens de wandeling, zodat de andere deelnemers niet gestoord worden. In de hofjes zijn honden niet toegestaan. Blindengeleide honden vormen uiteraard een uitzondering.

Mag ik foto's maken tijdens de wandeling?
Het is toegestaan om tijdens de wandeling foto's te maken. We lopen in een rustig tempo, dus er is voldoende tijd om af en toe een mooi plaatje te schieten. Houd u echter rekening met de privacy van de overige deelnemers, stadsbewoners en gids.

Hoe ver van tevoren moet ik een stadswandeling met privégids boeken?
Het aanvragen van een stadswandeling met privégids kunt u het beste zo snel mogelijk doen nadat u een datum en tijd heeft gekozen. We zoeken dan een beschikbare gids voor uw groep en plannen hem of haar meteen in. U bent er dan van verzekerd dat uw wandeling door kan gaan.
Heeft u spontaan bedacht dat u een stadswandeling wilt maken op korte termijn, dan kunt u altijd contact opnemen. Op korte termijn kunnen we geen beschikbare gidsen garanderen, maar we doen altijd ons best om nog een gids voor u te boeken.

Kan ik een stadswandeling cadeau geven?
Jazeker! U kunt een Cicerones Cadeau Cheque bestellen om een stadswandeling cadeau te geven. De ontvanger van de cheque kan een wandeling naar keuze boeken. Meer informatie vindt u hier.

Ik ben slecht ter been. Kan ik deelnemen aan een wandeling?
Een stadswandeling is altijd een afwisseling van lopen en stilstaan. De wandelafstand is afhankelijk van de stad, het thema van de wandeling en de route die de gids kiest. Het tempo wordt aangepast aan de groep. Twijfelt u of u kunt deelnemen, dan kunt u het beste even telefonisch contact opnemen met Loredana om te overleggen.

Ik gebruik een rolstoel/rollator/scootmobiel. Kan ik deelnemen aan een wandeling?
In principe zijn de wandelingen voor iedereen toegankelijk, dus ook voor gebruikers van een rolstoel, rollator of scootmobiel. Houd u er echter rekening mee dat de routes veelal door het historische centrum voeren en dat de hofjeswandeling minder geschikt is vanwege de drempels en trappen. Twijfelt u of u kunt deelnemen, dan kunt u het beste even telefonisch contact opnemen met Loredana om te overleggen.

Staat uw vraag er niet bij?
U kunt dagelijks contact opnemen met Loredana per mail of mobiel:
info@cicerones.nl
06 - 47 15 59 40