Gidsenteam Den Haag

Het gidsenteam van Cicerones bestaat uit circa 30 professionele gidsen die het gidswerk beroepsmatig uitvoeren. Zij zijn opgeleid tot historicus en/of hebben de opleiding tot Nationaal Gids gevolgd. Om een stadswandeling in een stad te kunnen verzorgen, hebben zij zich grondig voorbereid. Hun kennis houden zij up-to-date door nascholing en zelfstudie. Naast specifieke kennis van de stad, beschikken de gidsen ook over ruime algemene kennis van de Nederlandse geschiedenis en samenleving.

GIVAK
In tegenstelling tot in veel andere Europese landen, is in Nederland een gids geen gereglementeerd of beschermd beroep. Dit betekent dat er geen voorwaarden zijn voor iemand om zich gids te noemen. Het is mogelijk om het gidsenvakdiploma GIVAK te halen, maar dit is geen vereiste om het beroep te kunnen uitoefenen.

Deskundig en enthousiast

De gidsen die voor Cicerones werken zijn persoonlijk geselecteerd door Loredana die zelf geschiedenis heeft gestudeerd en de 4-jarige voltijdopleiding Nationaal Gids heeft gevolgd. Daarnaast heeft zij het GIVAK-diploma gehaald. De gidsen zijn geselecteerd op deskundigheid en hun manier van presenteren. Een goede gids deelt niet alleen zijn kennis maar ook zijn enthousiasme.