De Rollen van de Rondleider

Workshop Rondleiden

Rondleiders zijn het visitekaartje van een museum. Zij staan in direct contact met de bezoekers en representeren de organisatie. Of het bezoek leuk en leerzaam was, hangt voor een groot deel van de rondleider af.

In veel musea worden de rondleidingen verzorgd door studenten, oud-gedienden of vrijwilligers met affiniteit met het thema. Deze rondleiders krijgen doorgaans een interne opleiding waarin de nadruk ligt op de inhoud. Het rondleiden zelf komt slechts beperkt aan de orde.

De workshop Rollen van de Rondleider is speciaal ontwikkeld voor culturele instellingen die dit herkennen en de rondleidingen naar een hoger niveau willen brengen. De workshop is interessant voor zowel nieuwelingen als rondleiders die al enige tijd meedraaien.


Individuele deelname

Datum Locatie Boeken tot Prijs Korting*
HEEFT U OOK HULP NODIG BIJ WERVING EN SELECTIE VAN RONDLEIDERS? OF WILT U EEN UITGEBREIDERE OPLEIDING AANBIEDEN? NEEM DAN VRIJBLIJVEND CONTACT OP OM DE MOGELIJKHEDEN TE BESPREKEN.

Groepen

Individuele deelname

Een aantal keer per jaar wordt een workshop georganiseerd waarvoor rondleiders zich individueel kunnen inschrijven. Bent u hierin geïnteresseerd, stuur dan een mail naar info@cicerones.nl zodat wij u op de hoogte kunnen brengen van nieuwe workshops.


De workshopleider

Loredana Cannas is opgeleid tot Nationaal Gids en Docent Geschiedenis en heeft daarnaast het GiVak van de Nederlandse Gidsen Organisatie GUIDOR behaald. Loredana heeft ruim twintig jaar ervaring met het geven van rondleidingen als gids voor touroperators en VVV's en als rondleider voor diverse culturele instellingen. Als eigenaresse van Cicerones organiseert en begeleidt zij cultuurhistorische dagtochten door het hele land.